Cardano’da (ADA) son 1 yılın en güçlü fiyat artışı

Cardano (ADA), Bitcoin’deki yükselişten en fazla yararlanan kripto paralardan oldu ve son 24 saatte yüzde 30’dan fazla gösterdiği yükselişle ilk 10 kripto para listesinde de, XRP ile BUSD’yi geride bıraktı ve 6. sıraya yerleşti. Kripto para, aynı zamanda günlük bazda 24 Mayıs 2021’den bu yana en güçlü fiyat artışını yaşıyor. Cardano üzerindeki DeFi protokollerinde tutulan varlık değerinde de son 24 saatte önemli bir artış var.

En İyi Analist, Cardano (ADA) Tüccarlarını Uyarıyor, Net Bir Ayı Formasyonu  Oluşturuyor! - Cardano Feed

Cardano’da son 24 saatteki yükseliş dikkat çekiyor. Bitcoin‘deki yükseliş, kripto para piyasasının genel anlamda haftaya pozitif bir başlangıç yapmasını sağlarken, Cardano ise son 24 saatte %30’dan fazla bir yükseliş gösterdi. Bu oran, günlük bazda son bir yılın en güçlü fiyat artışı olarak da kayda geçti.

6. sıraya yerleşti, ETH hacmini 3’e katladı

Cardano’daki yükseliş diğer kripto paralardaki yükselişleri gölgede bırakırken ADA, XRP ve BUSD’yi geride bırakarak, en büyük kripto paralar sıralamasında 6. basamağa yükseldi. ADA’daki hacim ayrıca, kan kaybetmeye devam eden Ethereum‘u da 3’e katladı. ADA’nın toplam piyasa değeri de 22 milyar doların üzerine çıkmış durumda…

USDC köprüsü ve Vasil çatallanması

Uzmanlar, Cardano’daki bu yükselişin diğerlerinden ayrılması konusunda iki önemli faktöre parmak basıyor. Bunlardan ilki Cardano-Ethereum USDC köprüsünde inşaa edilen geliştirmelerin her geçen gün artması ve Haziran ayında gerçekleşecek olan Vasil çatallanması… Son 24 saatte %30’dan fazla bir yükseliş rallisi yaşayan ADA, son 48 saatte ise bu çıkış seviyesini %50’nin de üzerine çıkardı ve şu anda da 0.67 dolardan işlem görüyor.

TVL’de de ciddi artış

Cardano fiyatının yanında, zincir üzerinde kilitli olan toplam varlık değerinde de (TVL) ciddi bir artış söz konusu… TVL, son 24 saatte %30’dan fazla artarak 155 milyon doların üzerine çıktı. Şubat ayında ise bu rakam 74 milyon dolardı. Yani 3 aylık bir süre içindeki artış %100’den fazla… Zincir üzerinde işlem yapan merkeziyetsiz finans platformlarında şu anda en çok kilitli varlık 74 milyon dolarla Minswap üzerinde (MIN) bulunuyor.

Mint’lenen NFT’ler 5 milyonu aştı

Cardano geliştirici ekibinin, özellikle Afrika’da eğitim projeleri üzerinde çalıştığı biliniyor. Birçok koldan ağı geliştirmek için çalışan Charles Hoskinson’ın ekibi, son dönemin çılgınlık seviyesine ulaşan NFT endüstrisini de zinciri entegre etti. Ağ üzerinde mint edilen NFT sayısı da 5 milyonu aşmış durumda…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.