Ripple yöneticisi Birla: SEC davası bizi durduramaz

Ripple şirketinin RippleNet’ten sorumlu yöneticisi Asheesh Birla, şirketin gidişatı ve XRP’nin sınırötesi ödemelerdeki kullanımıyla ilgili konuştu. Verdiği röportajda birçok konuya değinen Birla, swift sisteminin zamanının geçtiğini belirtirken, SEC davasının ise “ilerledikleri yolda sadece bir tümsek” olduğunu dile getirdi.

Ripple yöneticisi Birla: Merkez bankalarıyla görüşmelerimiz sürüyor | Coinex

Ripple şirketinin RippleNet ürünü ve sisteminden sorumlu yöneticisi Asheesh Birla, verdiği bir röportajda, SEC davasının kendileri durduramayacağını söyledi. Bu davadan SWIFT sistemine, Bitcoin ve Ethereum gönderimi denemelerinden XRP’ye kadar birçok önemli açıklamalarda bulunan Birla, SWIFT sistemini bu devirde faks makinesi kullanmaya benzetti.

RippleNet’e olan talebin her geçen gün arttığını belirten Birla’nın açıklamaları şu şekilde:

“SEC davası yolumuzda sadece bir tümsek”

Bence tüm kripto para endüstrisi bu davayı takip ediyor. Dolayısıyla bu dava sadece bizim için değil, tüm endüstri için önemli. Finansal kurumlar için çözümler sunan RippleNet ciddi kâr sağlamaya devam ediyor. Şirket olarak dayanıklıyız ve yaptığımız işi uzun süredir yapıyoruz. SEC davası bizim yolumuzda sadece bir tümsek ve devamlılığımızı durduracağını sanmıyorum. Müşterilerimiz bizim neyi inşaa ettiğimizi biliyor. Bizden talep ettikleri her geçen gün artıyor. İşe alımlarımızda ciddi artış yaşıyoruz.

“RippleNet’e olan talep adeta uçtu”

SWIFT sistemi 1970’lerde çıkmış ve hem ülkeler hem şirketler artık daha modern ve teknolojik bir sisteme ihtiyaç duyuyordu. Biz 2015’te RippleNet’i bu yüzden başlattık. ODL ürünümüz ile bu durumu genişlettik. On Demand liquidity ürünüyle RippleNet’e olan talep adeta uçtu. Bu şekilde sınır ötesi ödemeler çok daha hızlı ve az maliyetli şekilde yapılabiliyor. Dünya çapında 15 milyar dolarlık bir para transferi söz konusu… Açıkçası bu beklediğimden çok daha hızlı bir büyüme. Dünya çapında 23 ülkede bu hizmeti veriyoruz ve çalıştığımız ülkelerde bizim verdiğimiz gibi bir hizmet söz konusu bile değil.

“Bitcoin ve Ethereum’u da denedik ama…”

Açıkçası RippleNet’i ilk oluşturduğumuz dönemde Bitcoin ve Ethereum transferlerini de sunmayı düşündük ancak ikisinde de maliyetler çok fazlaydı. XRP’de ise bu durum bir sentin bile altında ve hızlı. Bitcoin’deki doğrulama süresinden çok daha hızlı. XRP, ödemeler için yaratıldı ve bizim ihtiyacımız olanı ciddi şekilde karşılıyor. Biz XRP ile devam edeceğiz.

“Hedeflerimiz SWIFT’in yerini almaktan daha büyük”

Dünya çapında parayı göndermek için mesajlaşma ve hareket ettirme olmak üzere iki unsur gerekiyor. SWIFT, işin mesajlaşma kısmını yapıyor ama hareket ettirme kısmını yapmıyor. SWIFT sadece bankaların birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlıyor. Kripto ve RippleNet’in bir devrim olmasının sebebi, ikisini birden yapması… Dolayısıyla mesajlaşma için SWIFT kullanılması, faks makinesiyle Whatsapp kullanmaya çalışmak gibi… Biz gerçek zamanlı olarak bunları yapıyoruz ve aynı zamanda parayı da gönderiyoruz. Bence SWIFT 5 yıl sonra da hayatımızda olacak. Bankacılık sistemini tamamiyle değiştirmek tabii ki zaman alacak ama şirketler de SWIFT’ten çıkıp daha modern tekniklere ve alternatiflere geçecekler. Yani önümüzdeki dönem için ben umutluyum. Bizim amacımız, SWIFT’in yerini almaktan çok daha ötesi…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.