Savcılar Terra çalışanlarını çağırdı: “Uyardık ama dinlemedi!”

İkinci LUNA projesini başlatan Terraform Labs’de bazı çalışanlar Güney Koreli savcılar tarafından ifade vermek üzere çağrıldılar. Terra çalışanlarına, yaşananlarla ilgili detaylı sorular soran savcıların, Do Kwon’un fiyatlarda manipülasyon yapıp yapmadığını da soruşturacakları belirtildi. Bir çalışanın ise “Başlangıçta çöküş olabileceği konusunda uyardık ama Kwon projenin başlatılma konusunda ısrar etti” dediği iddia edildi.

Luna Coin Yorum 2022 | Terra Luna Yeniden Yükselir Mi? • Şirket Dedikoduları

LUNA/UST çöküşüyle ilgili soruşturma resmen başladı. Güney Koreli savcıların ilk etapta Terraform Labs şirketi çalışanlarını çağırdıkları ve çöküşle ilgili bilgi topladıkları belirtildi.

“Çöküş olabileceği konusunda uyardık”

Güney Kore medyasından JTBC News’te yer alan habere göre; Terra çalışanları savcılara, LUNA çıkmadan önce hazırlıklar devam ederken, çöküş konusunda içeride endişelerin olduğunu, Do Kwon’un da bu uyarıları gördüğünü ancak kimseyi dinlemeyerek LUNA/UST projesinin başlatılmasını istediğini belirttiler.

“Pilot proje başarılı olmamıştı”

Haberde bu ifadeyi veren çalışanın Terra LUNA’nın 2019’daki ilk döneminde de şirketin önemli bir çalışanı olduğu yazıldı. Bu kişinin aynı zamanda savcılara, resmi başlangıç öncesinde denenen pilot projenin de başarılı olmadığını söylediği kaydedildi. Terra çalışanının ayrıca şunları söylediği belirtildi:

“Pilot projenin başarısız olması yüzünden, başlangıca itiraz edenler vardı. Açıkçası bu fikir doğruydu. Zaten yatırımcıya sabit bir teminat olmadan yüksek faiz öderseniz, ilk başlarda ciddi bir ilgi olmasına rağmen sonunda yaşanacak çöküşün önüne geçemezsiniz”

Do Kwon da soruşturulacak

Savcıların çalışanlar dışında Do Kwon için de özel bir soruşturma başlatacakları ve Kwon’un fiyatta bir manipülasyon yapıp yapmadığı konusunda araştırmaların, çalışanların verdiği bilgiler dahilinde başlatılacağı belirtildi. Savcıların, borsaların LUNA ve UST listelemelerini de inceleyeceği ve iki kripto paranın borsa listelenmesine uygun olup olmadıklarının kontrol edileceği de yazıldı.

Öte yandan Kwon ve Terraform Labs hakkında resmi şikayette bulunan kişi sayısı da Güney Kore’de 76’ya yükseldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.