Kripto para fonlarına 88 milyon dolarlık giriş

Avrupa’nın en büyük dijital fon yönetim şirketi CoinShares, haftalık raporunu yayımladı. Bitcoin’e geçtiğimiz hafta 70 milyon dolarlık net giriş olurken, Ethereum’da sene başından bu yana devam eden erime ise devam etti.

Kripto Para Birimleri ve Anlık Piyasa Verileri, Kripto Paralar • Coinkolik

Terra Luna çöküşünün etkilediği kripto para evreninde düşüşler geçtiğimiz hafta da sürerken, CoinShares şirketi de 23-29 Mayıs haftasındaki kripto fon hareketlerini raporladı.

Ethereum çıkışları sürüyor

Haftalık raporda, sene başından bu yana devam eden Ethereum çıkışlarının devam ettiği görülürken, ikinci en büyük kripto paranın fonlarındaki net çıkış bu hafta 11.6 milyon dolar, sene başından bu yana olan zamanda ise 250 milyon dolara ulaştı. Ethereum aynı zamanda bu hafta çıkış görülen tek kripto para oldu.

Bitcoin yine artıda: Sene başından beri 369 milyon dolar

Haftalık Bitcoin fonlarına net 69.4 milyon dolar giriş olurken, en büyük kripto parada bu rakam sene başından bu yana 369 milyon dolara ulaştı. Bitcoin fonlarının toplam piyasa değeri şu anda 24 milyar 700 milyon dolar civarında… Bu rakam ayrıca Temmuz 2021’den bu yana Bitcoin fonlarının toplamda gördüğü en düşük sayı…

Algorand fonlarına tam 20 milyon dolar

Merkeziyetsiz finans protokolü olan Algorand fonlarına da bu hafta tam 20 milyon dolar giriş oldu. Protokol geçtiğimiz hafta birçok yeni ürün tanıtımında bulunmuştu.

Tron fonları dikkat çekiyor

Bitcoin dışında bazı altcoin fonlarına olan girişler de dikkat çekti. Solana’ya 1.8 milyon, Tron’a 400 bin, Polkadot’a 30 bin, Cardano ve Ripple fonlarına ise 100’er bin dolarlık girişler oldu. Bu coin’ler dışında kalan diğer kripto para fonlarına da toplamda 22 milyon dolar yatırım yapıldı. 2021’in büyük bölümünde ve 2022’nin tamamında CoinShares’in listesinde görmediğimiz Tron fonlarının da ilk kez buraya dahil olması gözlerden kaçmadı. Hatırlanacağı üzere Nisan ayında Tron blok zincirinde çalışan USDD adında algoritmik bir sabit coin çıkarılmıştı.

Geçen seneye göre büyük düşüş!

Geçtiğimiz sene bu dönemde kripto para fonlarına yapılan toplam giriş tam 5.9 milyar dolardı. 1 sene sonra aynı dönemde bu rakam ise sadece 520 milyon dolar olarak göze çarpıyor. CoinShares ayrıca bölgesel olarak da fon girişlerini ayırdı. Kuzey Amerika bölgesinden bu fonlara 72 milyon dolar, Avrupa’dan ise 15.5 milyon dolar girdi oldu. Bünyesinde en çok kripto para fonu olan şirket ise her zaman olduğu gibi Grayscale olarak gözüküyor. Şirketin yönetimi altında 24 milyar 535 milyon dolarlık kripto para fonu bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.