Hindistan Ekonomi Bakanı: Kripto para raporu hazır

Kripto paraların son yıllarda en çok tartışıldığı ülkelerden olan ve ciddi bir “Yasaklansın” baskısının da olduğu Hindistan’da ekonomi bakanı, hükumetin hazırlanan kripto para raporu konusunda sona gelindiğini belirtti. Bakan ayrıca, “Kripto paralar üzerinde küresel çapta bir fikir birliği olmalı. Başka ülkeleri de inceleyeceğiz” dedi.

Bitcoin için olumlu sinyaller şimdi de Hindistan 'dan geliyor!

Son olarak %30’luk vergi oranı konusunda karar verilen ancak hala yasanın resmen uygulanmadığı kripto paralar konusunda Hindistan geniş çaplı bir regülasyon hamlesine hazırlanıyor. Bugün katıldığı bir organizasyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan ülkenin ekonomi bakanı Ajay Seth, kripto para raporunda sona geldikleri bilgisini verdi.

“Küresel bir fikir birliği olmalı”

Bakan Seth, verdiği demeçte ayrıca kripto paraların regüle edilmesi konusunda küresel çapta bir iletişim ve anlaşma olması gerektiğini savundu ve şunları söyledi:

“Kripto paralar konusunda küresel bir konsensüs olmadı. Biz Hindistan olarak diğer ülkelerde regülasyon çalışmaları nasıl devam ediyor, ona da bakacağız. Bu çalışmanın ardından kendi içimizdeki regülasyonlara karar vereceğiz”

Bakan Seth ayrıca ülkede sürekli yükselen enflasyonla ilgili de, “Önümüzdeki aylarda gidişat duraksayacaktır” dedi.

Vergi hala yürürlüğe girmedi

Bilindiği üzere Mart ayında ülkede kripto paralardaki kazançlardan yüzde 30’luk vergi alınması yönünde karara varılmış ancak 1 Nisan’dan sonra uygulamaya konması gereken bu kanun bir türlü yürürlüğe girmemişti.

Hindistan Merkez Bankası başkanı da geçtiğimiz hafta verdiği bir röportajda kripto paraların hiçbir değer barındırmadığını belirtmişti.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi de daha önce birçok kez kripto para regülasyonları konusunda küresel bir işbirliği çağrısında bulunmuştu. Hindistan Güney Asya bölgesinin en büyük ekonomisi olarak görülüyor ve ülke bölgenin kripto para benimsenmesi açısından da lideri konumunda…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.