3AC’den FTX borsasına 1 saat içinde 32 bin ETH

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in akümülasyon sürecinde olduğunu ve şirketinin de LUNA/UST çöküşünden ciddi şekilde zarar ettiğini söyleyen Zhu Su’nun kurduğu Three Arrows Capital (3AC) şirketi, bugün 1 saatlik süre içerisinde FTX borsasına 32 bin Ethereum gönderdi.

JPMorgan'dan kripto para borsasını sallayacak 'Ethereum' raporu

Daha önce “Ethereum’u bıraktım” demesiyle ünlü olan ancak bu sözünden sadece haftalar sonra 400 milyon dolarlık ETH alan Zhu Su’nun şirketi Three Arrows Capital, bugün 1 saat içinde 32 bin ETH’yi FTX borsasına gönderdi.

Mayıs ayında toplamda 58 bin ETH

16 binlik iki paket halinde Ethereum’ları borsaya taşıyan şirketin Mayıs ayı içinde FTX borsasına taşıdığı ETH sayısı da toplamda 58 bin 700 oldu. Şirketin 1 ay içinde FTX’e taşıdığı Ethereum’ların değeri de yaklaşık 106 milyon dolara tekabül ediyor.

Kripto para alım ve satımlarıyla bilinen ve kurucularından Zhu Su’nun da sürekli olarak kripto gündemi hakkında konuştuğu 3AC şirketi, kripto para şirketlerine de ciddi yatırımlar yapıyor. Şirket son olarak Mina blok zincirinın Mart ayında aldığı 92 milyon dolarlık yatırımda FTX borsası ile başı çekmişti.

Düşüş sinyali mi?

3AC’nin bir günde 32 bin ETH’yi borsaya taşıması ise yatırımcılarda ciddi soru işaretleri oluşmasına sebep oldu. LUNA/UST çöküşüyle beraber kripto para piyasasındaki büyük düşüş dalgası Ethereum’u da vurmuş ve en büyük ikinci kripto para 20 bin doların da altına düşmüştü. Bitcoin paritesinde son 1 yılda çok ciddi artış yaşayan Ethereum, son 1 ayda ise %17 geriye gitti. Bilindiği üzere genelde şirket ya da kurumların borsalara kripto para taşıması, satış baskısı olarak kabul edilir. Konuyla ilgili ise Zhu Su’dan herhangi bir açıklama gelmiş değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.