ABD’li Politikacılar, Dijital Yuan Kullanımını Sınırlamak İstiyor

ABD’li politikacılar, Çin’in dijital yuanının ABD merkezli uygulama mağazalarında kullanımının yasaklanmasını istiyor.

Dijital Yuan kullanımı artıyor - Teknoloji | DonanımHaber

Amerikalı politikacılar Mike Braun, Tom Cotton ve Marco Rubio, Çin’in CBDC’si ile ilgili bir yasa tasarısı sundu. Politikacılar, dijital yuan kullanımının ABD topraklarında yasaklanması gerektiğini söylüyor.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin çıkardığı CBDC, iki ülke ilişkilerinin daha fazla gerilmesine neden oldu. Geçtiğimiz yaz ABD’li politikacılar Marsha Blackburn, Roger Wicker ve Cynthia Lummis, ABD’li sporculara casusluk endişelerini öne sürerek 2022 Pekin Kış Olimpiyatları sırasında CBDC kullanmamalarını tavsiye etti.

Bu açıklamanın ardından Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’li meslektaşlarını “sorun çıkarmayı bırakmaya” çağırdı. Bakanlık sözcüsü Zhao Lijian, ABD’nin dijital para biriminin ne olduğu hakkında en ufak bir fikri olmadığını söyledi.

Üç Cumhuriyetçi vekil Mike Braun, Tom Cotton ve Marco Rubio, Çin’in CBDC’nin ABD merkezli uygulama mağazalarında kullanımını yasaklamayı amaçlayan bir yasa tasarısı sundu. Yasanın yürürlüğe girmeden önce Senato, Meclis ve Başkan Biden tarafından onaylanması gerekiyor.

Cotton, hareketin acil olduğunu zira Çin’in dijital parayı herkesi kontrol etmek ve gözetlemek için kullanabileceğini söyledi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.