Yeni Terra zincirinde blok üretimi resmen başladı

Terra Luna dibi gördü, yatırımcıları mağdur! - Son Dakika

Terra’da “yeniden doğuş” planı doğrultusunda hayata geçirilen yeni Terra blok zinciri, TSİ 09.00 itibari ile blok üretimine başladı.

Eski zincir, bundan böyle Terra Classic ve token’ı ise LUNA Classic (LUNC) olarak anılacak. Yeni zincir ise Terra, token’ı da LUNA adını aldı. Öncekinden farklı olarak yeni zincirde piyasayı büyük fiyat çöküşüne götüren algoritmik stabil kripto para UST olmayacak. Yeni LUNA token’larının toplam arzı ise 1 milyar olarak belirlendi. Daha önceki mekanizma gereği, UST’yi 1 dolarda tutmak için basılan LUNA’larla beraber, toplam LUNA arzı 6.5 trilyonu aşmıştı.

Yeni zincirin faaliyete geçmesiyle Terra Classic zincirindeki ağ katılımcıları, LUNA token’larını airdrop’la ücretsiz şekilde alacaklar. LUNA 2.0 token’larının toplam arzının yüzde 70’i, yani 700 milyonu airdrop üzerinden dağıtılacak. Dağıtım yüzdeleriyle ilgili ayrıntılar, önceki gün açıklanmıştı.

Terra 2.0’ı hemen hemen tüm önde gelen borsalar destekliyor. Bunlar arasında şu an için Binance, OKX, Huobi, Kraken, Bitfinex, Bitget, Bybit, Gate.io, KuCoin ve daha fazlası bulunuyor.

Mayıs ayının başlarında UST’nin 1 dolar olması gerekirken ayrışmaya başlaması ve fiyatının düşmesi, algoritmik stabil kripto paranın sistemi gereği, daha fazla LUNA’nın piyasaya sürülmesine yol açtı. UST’nin değeri düştükçe daha fazla LUNA basıldı. Bu da bir ‘ölüm sarmalı’na neden olarak LUNA ve UST’nin sıfırlanmasını beraberinde getirdi. Terra’da yaşananlar, tüm kripto para piyasasını da derinden etkiledi. 40 milyar dolarlık bir varlık piyasadan silindi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.