USDT artık Polygon ağında da kullanılabilecek

Tether şirketi en büyük sabit coin olan USDT’nin Polygon ağında kullanılabilecek versiyonunu çıkardı. Böylece Polygon USDT’nin kullanılabildiği 11. blok zinciri oldu.

USDT Ne Demek? Tether Nedir? Nasıl Alınır? | ListeList.com

74 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük sabit coin konumundaki USDT artık Polygon blok zincirinde de mevcut olacak. Böylece USDT artık Ethereum, Solana, Avalanche, Algorand, Tron, Omni, EOS, Liquid Ağı, Kusama ve Bitcoin Cash’in Standard Ledger Protokolü’nde kullanılabilecek.

USDT eklenmesi, Ethereum ölçeklendirme platformu olan Polygon’un kullanıcılarına zincirin merkeziyetsiz finans ekosistemini kullanma ve burada getiri elde etme şansı tanıyacak. Bilindiği üzere Polygon üzerinde şu anda 19 binden fazla merkeziyetsiz uygulama bulunuyor. Bu rakam Ekim ayından tam 6 kat daha fazla…

Şu ana kadar 1.6 milyardan fazla işlem gerçekleştiren Polygon’da 5 milyar dolar değerde kilitli varlık bulunuyor. Ekosistemde ayrıca tam 142 milyon tekil adres mevcut.

“En sağlam ve güvenilir sabit coin artık Polygon’da”

USDT’nin Polygon’da artık kullanılabilecek olmasını değerlendiren Tether CTO’su Paolo Ardoino, Polygon’un tarihi bir yükseliş gösterdiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“USDT’yi Polygon üzerinde kullanıma açtığımız için heyecanlıyız. Bu sayede Polygon, kullanıcılarına en likit, en sağlam ve en güvenilir olan sabit coin’i sunmuş oluyor. Polygon son 1 yılda tarihi bir büyüme gösterdi ve Tether olarak biz de bu yükselişin devamına katkı verecek bir unsur olmaktan mutluyuz”

Ethereum ve TRON açık ara öndeler

USDT’nin en çok kullanıldığı iki ağ ise Ethereum ve Tron olarak önplâna çıkıyor. İki ağ toplamda 74 milyar dolar piyasa değeri olan USDT’nin yaklaşık 72 milyarını kapsıyorlar. Ethereum ağının çok pahalı ve görece yavaş olması bu anlamda Tron ağının öne çıkmasını sağlıyor.

Meksika pesosuna sabit coin de çıkardı

Öte yandan USDT’nin ihraççısı konumundaki Tether şirketi dün de Meksika pesosuna sabitlenen bir coin de çıkardı. Yeni çıkan coin’in kısaltması da MXNT olacak. Tether’in euro (EURT) ve Çin yuanına (CHNT) sabit olan coin’leri olduğu da biliniyor. Enflasyon sorunu yaşayan ülkelerden biri olan Meksika, kripto para kullanımının giderek arttığı ülkelerden biri…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.