Kripto para karşıtı Lagarde: Oğlumu vazgeçiremedim

Dünyanın en etkin insanlarından biri olan Avrupa Birliği Merkez Bankası (ECB) başkanı Christine Lagarde’ın oğlu, kripto para yatırımcısı çıktı. Katıldığı bir konferansta bu bilgiyi veren Lagarde, “Ona uzak durmasını söyledim ama vazgeçiremedim” dedi. Lagarde’ın enflasyon konusunda ise sadece “Zamanla geçecek” cevabını vermesi gözlerden kaçmadı.

ECB'den Christine Lagarde, Kripto'nun Değersiz Olduğunu Söyledi - Kripto  Teknik Haber

Geçtiğimiz günlerde TIME dergisinin 2022 yılı için açıkladığı “Dünyanın en etkili 100 insanı” listesinde de yer alan Avrupa Birliği Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde, oğlunun bir kripto para yatırımcısı olduğunu söyledi.

“Onu yakından takip ediyorum”

Hollanda’da katıldığı College Tour programında gençlerin sorularını cevaplayan Lagarde, kendisinin kripto para yatırımı olup olmadığı sorusuna şu yanıtı verdi:

“Hayır benim yok. Ben karşı olduğum bir şeyi yapamam. Neyi savunuyorsam onu uygularım. Ancak oğlum kripto para yatırımcısı… Ona dikkatli olmasını hatta uzak durmasını söyledim ancak vazgeçiremedim. Onu yakından takip ediyorum”

“Altında yatan hiçbir değer yok”

Bilindiği üzere Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto paralara karşıt bir duruş sergileyen Lagarde, genelde yaptığı yorumlara benzer şekilde konuştu ve kripto paraların altında hiçbir değerin yatmadığını söyledi:

“Bu paraların hiçbir temeli yok. Paranın güvenliğini sağlayacak bir mekanizmaları yok. Kripto varlıklar yüksek derecede spekülatif ve risklidir”

Enflasyon ve bilanço sorusuna cevap veremedi

Konferansta sunucu kişinin kendisine Avrupa Birliği’nin her geçen gün artan bilançosunu ve enflasyon seviyesini de sorduğu Lagarde, bu soruya da sadece “Zamanla bilanço da enflasyon da inecek” cevabını vermekle yetindi.

Sunucunun ısrarla “Bunu nasıl yapacaksınız?” sorusuna gülümseyerek cevap veren Lagarde, “Zamanla geçecek, göreceksiniz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.