Kanadalı ünlü işadamı O’leary: Kripto madenciliğini yasaklamak büyük hata

Kanadalı ünlü işadamı ve multi-milyoner Kevin O’leary, New York eyaletinin, İş Kanıtı sistemiyle çalışan kripto paraların madenciliğini yasaklamasının büyük bir hata olacağını belirtti ve “New York’un tek yaptığı sermayeyi kaçırmak. Kripto madenciliğini yasaklamak, eyaleti ‘yatırım yapılamaz’ hale getrmek olur. Zaten insanlar artık yaşamak için bile çok daha ucuz yerler olan Miami ve Teksas’a gidiyor” dedi.

Kevin O'Leary adds spark to conservative efforts to recharge

Bitcoin’e olan yatırımlarıyla bilinen ve bir dönem çılgınlık seviyesinde yükselen Dogecoin için “Las Vegas’a gidin, kumar oynayın, daha iyi” yorumunu yapan, ünlü işadamı Kevin O’Leary, New York eyaletinde yasaklanması konuşulan kripto para madenciliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bilindiği üzere New York eyaletinde, İş Kanıtı sistemiyle çalışan kripto paraların madenciliğinin yapılmasının 2 seneliğine durdurulması konusunda New York Eyalet Meclisi’nin aldığı kararı eleştiren O’Leary, bu kararın büyük bir hata olacağını söyledi.

“Hidroelektrik şansı kullanılmalı”

ABD medyasından CNBC’ye konuşan O’Leary, Bitcoin madenciliğinin her zaman devam edeceğini ve New York’un hidroelektrik konusundaki potansiyelinin önemli olduğunu belirtti:

“Bitcoin madenciliği devam edecek ancak yasak New York eyaleti için kötü olacaktır. Daha fazla karbon emisyonu yerine, hidroelektrik kullanmak çok daha mantıklı ve New York’ta bu güç yeterince var. Hidroelektrik ile madencilik yapılırsa hem eyalet daha çok vergi toplar hem de işgücü artar”

“Ben Norveç’e gitmek zorunda kaldım”

Kendi projesi olan ve tamamen sıfır karbon emisyonuyla çalışan bir veri merkezini, New York’un elverişsiz yatırım koşulları sebebiyle Norveç’te açmak zorunda kaldığını belirten O’Leary şunları söyledi:

“Şu anda yüksek vergi oranları ve pahalılık nedeniyle birçok kişi New York, Kalifornşya ve Massachusetts’i terk ediyor. Bunlar kötü yönetilen eyaletlere birer örnek… Bu eyaletlere yatırım yapmam. Teksas, Florida, İsviçre, BAE ve Norveç çok daha uygun ve elverişli yatırım koşullarına sahip. Sıfır karbon emisyonlu olan veri merkezimi bu yüzden Norveç’te açtım. Çok da başarılı bir proje… Onların yapması gereken, yatırım alacak iş yaratmak ancak şu anda New York eyaleti yatırım yapılamayacak durumda. Düşünün New York gibi bir eyalet için ‘yatırım yapılamayacak’ yorumunda bulunuyoruz”

O’Leary daha önce yaptığı bir yorumda, portföyünün yüzde 20’sini kripto paraların oluşturduğunu söylemiş ve yine Bitcoin madenciliği yasakları için de “Uzun dönemli olmaz” demişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.