FTX CEO’su Bankman-Fried: Yatırıma milyarlarca dolar ayırdık

FTX borsasının genç CEO’su Sam Bankman-Fried, şirketin kısa vadeli gelecek plânlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi ve 2 milyar doların üzerinde aldıkları yatırımları başka firmaların hisselerini satın almak ve kullanıcılara daha geniş ölçekli hizmet sağlamak için kullanmayı hedeflediklerini söyledi. 30 yaşındaki CEO, “Birkaç milyar dolarımız var. Bu miktar sanırım muhtemel alımlar açısından var olan gücümüz hakkında fikir verebilir” dedi.

FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, Özgünlük Vurgusu Yaptı - BTCHaber

Geçtiğimiz günlerde TIME dergisinin 2022 yılının en etkin 100 kişi listesinde kendine yer bulan ve elde ettiği tüm geliri hayır kurumlarına bağışlamak istemesiyle bilinen FTX borsasının CEO’su Sam Bankman-Fried, borsanın geleceği ve projeleriyle ilgili konuştu.

“Birkaç milyar dolar…”

ABD medyasından Bloomberg’e açıklamalarda bulunan Bankman-Fried, özellikle son 2 yılda aldıkları yatırımlara dikkat çekti ve bu parayı, gelecek gördükleri şirketlerin hisselerini satın almada kullanmayı düşündüklerini belirtti:

“FTX düzenli kâr eden bir şirket. Geçen sene, hatta ondan önceki seneyle birlikte aldığımız yatırımların seviyesine bakabilirsiniz. Birkaç milyar dolar diyebilirim. Sanırım, yapılacak alımlar açısından elimizdeki nakit gücü hakkında bir fikir veriyor”

Yüz milyonlarca dolar aktı

Bilindiği üzere FTX, geçen seneden bu yana rekor sayılabilecek birçok yatırım aldı. Borsa, 2021’in Temmuz ayında bir kripto para borsasının aldığı en büyük yatırıma imza attı ve çeşitli şirketlerden 900 milyon dolar toplamayı başardı. Bu yatırımdan sadece birkaç ay sonra 2021’in Ekim ayında ise bu kez 400 milyon dolarlık yatırım alındı. 31 Ocak tarihinde ise FTX bir kez daha 400 milyon dolarlık fon toplamayı başardı ve 32 milyar dolarlık değerlemeye ulaştı. Bahamalar merkezli şirketin ABD kolu da yine Ocak ayında 400 milyon dolar yatırım alarak 8 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı.

Yine ABD medyasından The Block da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir haberde FTX’in bir kez daha 400 ilâ 1 milyar dolar arasında bir yatırım almak üzere olduğunu iddia etmişti.

Borsanın CEO’su olmasının yanında aynı zamanda kurucularından da olan Bankman-Fried’ın 20 milyar dolarlık serveti olduğu biliniyor. Lüksten uzak yaşamıyla bilinen genç yönetici, kazandığı paranın %90’ından fazlasını bağışlamayı düşündüğünü belirtiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.