Dogecoin, Elon Musk’ın açıklaması ile hareketlendi

Elon Musk dünyanın en güçlü insanına mı dönüştü? - Son Dakika Haberleri

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, yakında Dogecoin ile SpaceX’te de ödeme yapılabileceğini söyledi. Musk, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Tesla ürünleri Dogecoin ile alınabiliyor. Yakında SpaceX’te de alınabilecek.” ifadelerini kullandı.

Dogecoin, Elon Musk’ın bu açıklamasından sonra hızla yükseldi. Kripto para, tek tweet’le 0.077 dolardan 0.090 dolara yüzde 17 oranında değer kazandı. Ancak bu yükseliş uzun sürmedi. DOGE, TSİ 18.45 itibari ile 0.084 dolardan işlem görüyor.

SpaceX’in DOGE-1 görevi bekleniyor

Geçtiğimiz yıl, Geometric Energy Corporation (GEC) şirketi, DOGE-1 Ay Görevi’ni duyurmuştu. Bu görev kapsamında, 2022’nin ilk çeyreğinde SpaceX’in Falcon 9 roketinde aya 40 kilogram ağırlığında bir uydu gönderilmesi hedefleniyordu. Söz konusu görev, henüz gerçekleşmedi. Aya taşınacak bu ticari yükün ödemesi ise tamamen Dogecoin ile yapılmıştı. Bir diğer deyişle SpaceX, ilk kez bir uzay görevi için Dogecoin ile ödeme almıştı.

Dogecoin milyonerlerinin sayısı yüzde 43 düştü

2021 boğa sezonunda 0.74 dolarlık fiyatıyla tarihi bir rekor kıran ancak 1 senedir bu seviyeye bir daha yaklaşamayan Dogecoin’in milyoner yaptığı kişi sayısında da ciddi bir azalma yaşanıyor. 2022’de bu rakamın neredeyse yarı yarıya, son 12 ayda ise %77 civarında düştüğü görülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.