Terra’da 1.3 milyar UST yakma işlemi onaylandı

Terra topluluğu, 1.3 milyar UST’nin yakılması için yüzde 99.39 ile onay verdi. Yakma işlemi, Terra’nın geliştirici şirketi Terraform Labs tarafından yapılacak.

Hicaz Bölgesinden Bir Ateş Çıkmadıkça Kıyamet Kopmaz | İslam ve İhsan

Terra’nın topluluk havuzunda bulunan kalan UST token’larını yakma önerisi, oylamanın tamamlanmasının ardından yüzde 99.39 “evet” ile kabul gördü.

Söz konusu öneri, ilk olarak bu ayın başlarında oylamaya sunulmuş, yüzde 95 oranında kabul edilmiş ancak teknik sorunlar nedeniyle yürürlüğe alınamamıştı.

Bugün itibari ile onay alan öneri kapsamında 1 milyarın üzerinde UST yakılacak. Topluluk havuzunda 1.3 milyar UST bulunuyor, bu da mevcuttaki 11.2 milyarlık arzın yüzde 11’ine denk geliyor. Yakma işlemi, Terra’nın geliştirici şirketi Terraform Labs tarafından yapılacak.

Topluluk havuzu, Terra 2.0’a dahil

Öneriye ilişkin oylama, yeni Terra zinciri için anlık görüntü alındıktan yaklaşık bir saat sonra tamamlandı. Dolayısıyla topluluk havuzunda bulunan UST’ler de anlık görüntüye, yani airdrop’a dahil edildi. Topluluk havuzu, yeni token’ların yüzde 30’unu alacak.

Kripto para piyasası, bu ayın başlarında UST ve LUNA’nın çöküşüyle sarsıldı. 1 dolar olması gereken stabil coin UST, 0.05 doların da altına düşerken geçen ay 120 dolardan işlem gören LUNA ise neredeyse sıfırlandı.

Sonuç olarak Terra topluluğu, eski zinciri geride bırakarak yeni zincirle yola devam etmeye karar verdi. Eski zincir, Terra Classic ve token’ı da Luna Classic adını aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.