BAE’li bakandan metaverse fikri: Davranışlar kontrol altına alınmalı

Davos’ta devam eden Dünya Ekonomik Forumu’nda, Birleşik Arap Emirlikleri’ni temsilen gelen devlet bakanı Al Olama, ilginç bir fikir ortaya attı ve metaverse’teki birçok davranış ve sosyal aktivitenin uluslararası kurallarla kontrol altına alınması gerektiğini söyledi. Bakana, toplantıya katılan Meta yöneticisinden de destek geldi.

 
Metaverse nedir? Metaverse arsa nasıl alınır? - Yeni Şafak

İsviçre’nin Davos şehrinde devam eden Dünya Ekonomik Forumu’nda tartışılan konulardan biri de kripto paralardı. Regülasyonlardan teknolojinin nasıl kullanılması gerektiğine kadar birçok konu masaya yatırılırken, dijital dünyanın nasıl olması gerektiği konusunda da fikirler ortaya atıldı.

Son dönemde kripto paralar konusundaki pozitif adımlarıyla bilinen Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapay zeka teknolojisinden sorumlu olan devlet bakanı Omar Sultan Al Olama ise, metaverse ve oradaki “sosyal davranış” konusunda da regülasyonların gelmesi gerektiğini söyledi. Al Olama, şu anda gerçek hayatta mümkün olmayan bazı kötü niyetli davranışların metaverse’de ortaya konulabileceğini ve bunların önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

“Uluslararası güvenlik standartları olmalı”

Bakanın bu konudaki argümanı daha çok, metaverse içinde yaşanabilecek belli psikolojik sorunların yansımasının bir süre sonra gerçek hayatta görülmeye başlanacak olması yönündeydi. BAE’li bakan “Metaverse’ler” konusunda uluslararası güvenlik standartlarının belirlenmesi ve kullanıcının yaşadığı bölgeye bakılmadan bunların uygulanmasını gerektiğini söyledi:

“Bu standartlar şu anda internet için uygulanıyor. Metaverse için de uygulanabilir. Oradaki illegal aktiviteler, izin verilen bir üst organ tarafından kontrol edilmelidir. Burada, Birleşmiş Milletler tarafından kurulan Uluslararası Telekomünikasyon Birliği devreye sokulabilir”

Meta yöneticisinden destek: Puan sistemi olabilir

Adını Meta olarak değiştiren Facebook’un ürün yöneticisi olan Chris Cox da, Al Olama’nın görüşlerine katıldığını ve uluslararası metaverse kanunlarının oluşması gerektiğini söyledi ve “Yetişkinler ve çocuklar için oluşturulacak iki ayrı puanlama sistemiyle kontrol sağlanabilir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.