ARK Invest ve 21Shares’dan spot Bitcoin ETF onayı için yeni hamle

SEC, ARK Invest ve 21Shares'in Spot Bitcoin ETF Başvurusunu Reddetti -  BTCHaber

Yatırım şirketi ARK Invest ve 21Shares, ortaklaşa oluşturdukları Bitcoin ETF’ine SEC’den onay alabilmek için yeni bir girişimde bulundu. Dünyanın en büyük vadeli işlem ve opsiyon borsalarından CBOE, ARK 21Shares Bitcoin ETF’ini listelemek için başvurdu. CBOE’nin başvurusu, 13 Mayıs’ta gelirken SEC dün yaptığı açıklamayla, bu yeni başvuru konusunda yorum talebi istedi. Böylece, söz konusu ETF için yeni bir karar süreci başladı.

ARK Invest ve 21Shares’in ortak ETF’i için 9 Temmuz yeni son tarih olarak belirlendi. Bu tarihte veya bu tarihe yakın bir zamanda, SEC’den ETF’e ilişkin bir karar veya erteleme adımı gelebilir. Şu an için kurum, CBOE’nin kural değişikliği önerisini tartışıyor.

SEC, Bitcoin ETF’ine ilişkin daha önce verdiği ret kararlarında, yeterli gözetim paylaşımı anlaşmalarının olmamasını gerekçe gösterdi. Kurumun vadeli Bitcoin ETF’lerini onaylarken spot Bitcoin ETF’lerini reddetmesi, çok tartışılıyor. 640 bin BTC’lik Bitcoin fonunu bir spot ETF’e dönüştürmek için SEC’ye başvuran Grayscale, kurumun bu konuda ikili oynadığını öne sürüyor. Şirketin CEO’su Michael Sonnenshein, taleplerinin reddedilmesi halinde SEC’ye dava açmayı düşündüklerini söylemişti.

SEC, şimdiye kadar herhangi bir spot Bitcoin ETF’ine onay vermedi.

CBOE, kural değişikliği önerisinde, başvuruya konu Bitcoin ETF’inin hem CBOE Bitcoin vadeli işlem piyasası hem de spot Bitcoin piyasası ile ilgili olarak ciddi düzenlemelere tabi tutulduğunun ve onaylanması gerektiğinin altını çiziyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.