Bitcoin neden düşüyor? 28 bin dolar görüldü

Haftalık kapanışını 8 defa üst üste, bir önceki haftanın altında yapan Bitcoin düşmeye devam ediyor. En büyük kripto para bugün TSİ 16 civarında yeniden düşüş hareketine girdi ve 28 bin dolara kadar indi. Altcoin’lerdeki erime ise çok daha sert oldu.

SON DAKİKA: Bitcoin ve kripto paralar türbülansa girdi! Yatırımcılar 'Boğa  Tuzağı'na yakalandı - Son Dakika Bitcoin Ve Kripto Para Haberi - Galeri -  Ekonomi

Bitcoin’in ayı piyasasındaki volatil hareketleri devam ediyor. Yatırımcılar bu dönemde bir “rahatlama rallisi” beklerken, en büyük kripto para bugün akşamüstü saatlerinde yeniden bir düşüş hareketi başlattı ve 28 bin dolara kadar düştü.

Bitcoin dominansı artıyor

Bitcoin’deki düşüşün sebebiyle ilgili olarak şu an için küresel çapta bir haber bulunmuyor ancak en büyük kripto paranın genel kripto para piyasasındaki dominansı da her geçen gün artmaya devam ediyor. Dominans şu anda %46 civarında…

Bitcoin‘deki düşüş her zaman olduğu gibi altcoin’leri de çok daha olumsuz etkilemiş durumda. Kasım ayındaki 69 bin dolarlık ATH seviyesinden adeta duraksamadan düşen Bitcoin’in bu hareketi, sert volatiliteyle de birleşince, altcoin’lerin hem dolar hem de BTC paritelerindeki erimesi de ciddi seviyelere geldi.

Haftalık kapanış mumu bekleniyor

Özellikle Terra ekosisteminin çökmesi ve yönetimin 80 bin BTC satışı yapması, en büyük kripto paranın 38 bin dolar seviyesinden kısa sürede 24 bin dolara düşmesine neden olmuştu. 24 bin dolar seviyesinde çok fazla durmayan BTC, daha sonra yeniden 29 bin doların üzerine çıkmış ve bu bölgeyi destek olarak belirlemişti. Son 8 haftadır tarihinde hiç yaşamadığı şekilde, haftayı bir öncekine göre düşüşle kapayan, piyasa terimiyle 8 kez üst üste “kırmızı mum yakan” Bitcoin’in bu haftayı hangi seviyede kapayacağı da merak konusu… Bitcoin 28 bin doları görmesinin ardından ise bir kez daha 29 bin doların üzerine çıkmayı başardı ve haberin yazıldığı dakikalarda 29 bin 200 dolardan işlem görüyor.

Ethereum 1700 doları gördü

İkinci en büyük kripto para Ethereum da haberin yazıldığı dakikalarda 1800 dolardan işlem görüyor ancak Ethereum gün içindeki düşüşte 1700 doları da gördü.

En büyük kripto para dan BNB 300, Cardano 0.4, Solana 44, Dogecoin 0.07, Polkadot ise 9.20 dolardan işlem görüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.