Ripple CEO’su Garlinghouse: SEC davasının bitmesini bekliyoruz

İsviçre’nin Davos şehrinde devam eden Dünya Ekonomik Forumu’na katılan kripto yöneticilerinden olan ve iki gündür birçok panel ile röportajda önemli açıklamalarda bulunan Brad Garlinghouse, Ripple şirketinin çeşitli yatırımlar konusunda araştırma yaptığını ve bir halka arz konusunu kendi gündeminde tuttuğunu söyledi. Garlinghouse, SEC davasının sonuçlanmasının ardından bu duruma göz atacaklarını belirtti.

Brad Garlinghouse SEC'i Eleştirdi - Kripto Teknik Haber

Davos’ta yaptığı açıklamalarla kripto para evreninde iki gündür ses getiren Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, şirketin bir halka arz hamlesini değerlendirdiğini belirtti.

“SEC yine süreci geciktirmezse…”

Son dönemde 30 ilâ 40 arasında sayıda şirkete yatırım yaptıklarını dile getiren Garlinghouse, katıldığı panelde soruları cevapladı ve halka arz konusuna değindi:

“2019’da sattığımız hisseleri almamızın sebebi, özellikle 2021’in bizim açımızdan iyi geçmesiydi. Biz de gücümüzü yeniden toparladığımız için alım yaptık. Birçok yatırım stratejimiz var ve hepsini düşünüyoruz. Bunlardan biri de halka arz ancak SEC, eğer şu ana kadar yaptığı gibi davayı yavaşlatmaz ve bir an önce sonuç alırsak, davanın ardından bu konuya da eğileceğiz”

“Çoğu kripto para yok olacak”

Şu anda yaklaşık 19 bin adet kripto para olduğunu ve bunların çoğunun altında bir kullanım alanı bulunmadığını belirten Ripple CEO’su şu ifadeleri kullandı:

“Seneler önce ICO patlaması yaşandığında birçok kripto para yok oldu ama içlerinden güzel projeler de çıktı. O zaman 2 bin kadar kripto para vardı, bugün ise bu sayı 19 bin… O zaman da %99’unun yok olacağını söylemiş ve tepki çekmiştim. Gavin Wood’un, çoğunluğun yok olacağına ilişkin yorumuna katılıyorum. Zamanla bazı şeyler oturacaktır. Bugün bazı projeler spesifik bazı problemleri çözüyor. Onlar kalacaktır. İnternet şirketlerine bakalım. Bugün kaç tane var? Çok küçük sorunları çözen birçok şirket var. Bu güzel. Şirket olmanız için milyar dolarlık piyasa değerine gerek yok.”

“Regülasyonlarda netlik ve kesinlik olmalı”

Dünyada aynı anda regülasyonların olmasının zor olduğunu ancak birçok ülkenin de kripto para regülasyonlarını artık netleştirdiğini belirten Garlinghouse, şunları söyledi:

“Hem dünyada hem de ABD’de netlik ve kesinlik olmalı. Biz Ripple şirketi olarak senelerdir bunu söylüyoruz. Girişimciler ve yatırımcılar için bu çok önemli. Japonya’dan Singapur’a hatta BAE’ye kadar birçok ülke bu anlamda ilerledi. Ancak ABD’de bu netlik hala yok”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.