Do Kwon’un “yeni Terra” plânı kabul edildi: LUNA 2.0 geliyor

Ciddi bir kitlenin soru işaretleriyle baktığı ve “Terra 2.0” olarak da adlandırılan, yeni Terra zinciri teklifi kabul edildi. Oyların %65.5’lik kısmı Do Kwon’un yeni plânına “Evet” dedi. %20 gibi büyük bir kısmın da “Hayır” dememesi ancak çekimser kalması dikkat çekti.

LUNA coin yükselecek mi, düşecek mi? Terra LUNA coine ne oldu, neden  düşüyor? 119 dolardan 0,69 dolara geriledi

Terra 2.0 zincirinin temeli, teklifin kabul edilmesiyle atılmaya başlanıyor. Do Kwon’un, henüz sonuçlanmadan bazı değişiklikler yaptığı teklif, eleştiriler almasına rağmen %65.5’lik oranla kabul edildi. Yeni oluşturulacak blok zincirinin ardından, ilk zincirin çökmesinden etkilenenlere belli bir oran dahilinde LUNA 2.0 token’ları dağıtılacak.

Yeni sistemde UST yok

Teklifteki bilgilere göre, önerinin kabul edilmesinin ardından ana ağ, Cuma günü başlatılacak. Ana ağın başlatılmasının ardından LUNA 2.0 token’ları da işleme açılmaya uygun hale gelecek. Bu token’lar da, daha önceki zincirde yer alan “stake” yapanlara, yine daha önce belirlenen bir yüzde oranında airdrop olarak dağıtılacak. Token’ların çoğu hak kazanma sürelerine t’abi olacak. Yani belli bir süreden sonra kişi ya da kurumların eline geçebilecek. Yeni sistemde UST ise olmayacak.

Birçok endüstri uzmanı ise Terra’nın yeni blok zinciri ile Do Kwon’a şüpheyle yaklaşmaya devam ediyor. Son olarak bu oylamanın sonuçlanmasından birkaç saat önce en büyük merkeziyetsiz finans protokollerinden biri olan Lido Finance, Terra’nın yeni zincirini desteklemeyi reddetmişti. Lido topluluğu %95 oranında bu destek teklifine karşı çıkmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.