Andreessen Horowitz’ten 4.5 milyar dolarlık yeni kripto fonu

Kripto para endüstrisine düzenli yatırım yapan şirketlerden biri olan ve adeta “boğa” ya da “ayı sezonu” dinlemeden sektöre desteğini esirgemeyen Andreessen Horowitz, tam 4.5 milyar dolarlık yeni bir fon açıkladı. Şirket henüz geçen hafta metaverse ve Web3 için 600 milyonluk fon duyurmuştu.

Andreessen Horowitz Kripto Para Fonlarını 4.5 Milyar Dolara Çıkarmayı  Planlıyor | Paratic

Silikon Vadisi firması Andreessen Horowitz, bugün yaptığı açıklamayla kripto para ve blok zinciri firmalarına destek amacıyla 4.5 milyar dolarlık yeni bir fon duyurdu. Bu fonla birlikte şirketin bu alana olan yatırımı 7.6 milyar dolara ulaştı.

“Ayı sezonları en büyük fırsattır”

Yaptıkları yatırımın düşüşlerin olduğu bir döneme gelmesinin kendileri tarafından bir fırsat olarak görüldüğünü belirten şirket ortaklarından Arianna Simpson, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Ayı sezonları genelde en iyi fırsatların ortaya çıktığı dönemlerdir. Şirketler ve insanlar kısa dönemli fiyat hareketlerinin getirdiği kafa karışıklığı yerine genelde projelerine yönelirler.”

“Yatırımlarımıza güveniyoruz”

Terra Luna çöküşü de sorulan Simpson, bir projeye yatırım yapmadan önce çok ciddi bir çalışma evresinin olduğunu ve kendi yatırım yaptıkları şirketlere güvendiklerini de belirtti:

“Yaptığımız çalışmaların, beklenti seviyemizi karşılayacağını düşünüyoruz. Yatırım hızımız her geçen gün artıyor ve biz üst düzey projelere yatırım yapıyoruz”

“Web3’ü eleştirenler, Web 2.0’ın devleri ve kâr alanları”

ABD medyasından CNBC’ye telefonla bağlanan Simpson ayrıca Web3’ü de eleştiren kişilere de isim vermeden tepki gösterdi ve bu eleştirileri samimi bulmadığını dile getirdi:

“Biz bu endüstriye şüpheci yaklaşanlarla aynı yerde değiliz. Bu sektörde her gün yeni ve fayda sağlayıcı projeler geliştiren bir sürü kişi ve şirket var. Şunu da eklemek isterim ki, Web3 konusunda şüpheci olanlar aslında Web 2.0’ın devleridir. Kapalı platformlardan çok ciddi kazançlar elde ettiler”

İlk kripto yatırımı 2013’te

Son dönemde metaverse ve Web3 yatırımlarıyla öne çıkan Andreessen Horowitz, ilk kripto para odaklı yatırımını 2013 yılında Coinbase’e yapmıştı. Şirket; Instagram, Pinterest ve Slack gibi projelere de erken dönem yatırımlarda bulunmuştu. a16z’nin kripto alanında Avalanche, Dapper Labs, OpenSea, Solana ve Yuga Labs gibi projelere de çok ciddi yatırımları bulunuyor. Firma özellikle oyun-kripto sektörüne de büyük önem veriyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.