MicroStrategy’den Bitcoin açıklaması: Plânlarımız değişmedi

Bitcoin alımlarıyla bilinen MicroStrategy şirketinin bu stratejisinde bir değişiklik olmadığı açıklandı. Şirketin yeni CEO’su Andrew Kang verdiği demeçte, şu anda Bitcoin satmak gibi bir plânları bulunmadığını belirtti.

MicroStrategy Bitcoin Varlıklarını Arttırıyor! 3. Çeyrekte Yaklaşık 9.000  Bitcoin (BTC) Daha Aldı › CoinTürk

2020 yılının Ağustos ayından bu yana düzenli şekilde Bitcoin alımları yapan yazılım firması MicroStrategy, son düşüşlere rağmen Bitcoin alım stratejisinde herhangi bir değişiklik olmadığını açıkladı.

“Bitcoin’le bağlantılı olmayan bir durumdu”

ABD medyasından Wall Street Journal’a konuşan şirketin yeni CFO’su Andrew Kang, satış gibi bir niyetlerinin olmadığını belirtti ve son dönemdeki volatil hareketlerin de Bitcoin dışındaki gelişmeler kaynaklı olduğunu söyledi:

“Şu anda satış yapmak gibi bir amacımız yok, böyle bir senaryo varsa bile benim haberim yok. Son dönemde yaşanan volatilitenin bir bölümü kesinlikle Bitcoin ile bağlantılı olmayan bir durumdu. Biz piyasa bakış açısıyla olanları gözlemliyoruz. Bitcoin stratejimizi değiştirecek bir durum olduğunu düşünmüyoruz”

“Regülasyonları destekliyoruz”

Son yaşanan düşüşler ve birçok yatırımcının mağdur olması durumuna da değinen şirketin finans yöneticisi şu ifadeleri kullandı:

“Son yaşanan olaylar, kripto para piyasasının yeniden düzenlenmesini gerektirebilir, ki biz de bunu destekliyoruz. Geçtiğimiz hafta Finansal Muhasebe Standartları Kurulu (FASB), kripto paraların muhasebeleştirilmesiyle ilgili bir projeyi ele alacağını söyledi. Biz kripto paraların da FASB’nin ajandasına girmesinden dolayı mutluyuz”

“Bitcoin stratejisi açıkça iyi çalışmıyor”

Bilindiği üzere MicroStrategy şirketinin Bitcoin alım ortalaması 30 bin dolardı ve en büyük kripto para şu anda bu rakamın altında işlem görüyor. Konuyla ilgili konuşan finansal hizmetler şirketi Jefferies Group’un baş analisti Brent Thill ise yaptığı yorumda, Microstrategy’nin iş geliştirmek zorunda olduğunu belirtti:

“Eğer yazılım işlerinin çekirdek operasyonlarını geliştirmezlerse, daha fazla Bitcoin almaya devam edemezler. Şu anda finansal olarak Bitcoin stratejisi açıkça iyi çalışmıyor”

Hisseler de çakıldı

Kasım ayında Bitcoin’in 69 bin dolar ile zirve yaptığı dönemde, MicroStrategy hisseleri de rekor kırmış ve 860 dolara kadar yükselmişti. Son dönemde birçok hissedeki düşüş MSTR’yi de etkilemiş durumda ve hisseler şu anda 197 dolardan işlem görüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.