MEXC borsasından LUNA yakım plânı: Oylamaya sunuldu

Özellikle dün yaptığı %100’lük yükseliş hareketiyle yine tüm ilgiyi üzerine çeken LUNA için bu kez de MEXC borsasından bir “kurtarma plânı” açıklandı. Borsa, sirkülasyondaki LUNA miktarını düşürmek için bir yakım prosedürü oluşturduğunu ve bu plânı kullanıcılarının oylarına sunduğunu belirtti.

Terra Luna kurucusundan Twitter'da açıklama geldi! - Timeturk Haber

MEXC borsası, LUNA yakım plânına katılıp katılmama konusunu kullanıcılarına soran bir anket başlattı. Borsanın resmi sitesinden verdiği bilgiye göre, oylamadaki oran toplam kullanıcıların en az yüzde 50’sine ulaştığında LUNA/USDT işlem çiftinden elde edilen komisyon ücretleri, ikinci el piyasadan LUNA alımı için kullanılacak ve bu token’lar da yakım adresine gönderilecek.

22 Mayıs günü TSİ 16’da başlayan oylama yarın (24 Mayıs) TSİ 13.30’da sona erecek. Oylama sonucu 26 Mayıs günü açıklanacak.

LUNA’da büyük yükseliş

Öte yandan dün LUNA’daki %100’lük yükseliş de dikkat çekti. 0.00023 dolara kadar çıkan LUNA, haberin yazıldığı dakikalarda ise yaklaşık 0.00019 dolardan işlem görüyor.

Do Kwon’un bir yakım adresi paylaşması ve Güney Kore’deki ofisini çöküşten aylar önce kapadığı iddialarını kesin bir dille reddetmesi fiyatın yükselmesindeki sebeplerden biri olabilir. Bunların yanında ayrıca, yatırımcıların LUNA’daki dip seviyeyi aradıkları ve yeni bir yükseliş dalgasından yararlanabilmek için de, risk alarak yine alım yaptıkları iddia ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.