Kripto para dünyası, ekonomi ve finansın kalbi Davos’a indi

Dünyanın ekonomi ve finans merkezlerinden biri olan İsviçre’nin Davos şehrinde bu seneki Dünya Ekonomi Forumu’nda ciddi sayıda kripto para şirketinin yer alması da dikkat çekiyor.

Dünya Ekonomik Forumu - Objektif

İsviçre’nin Davos şehrinde her sene düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu’na bu sene kripto para firmaları da ilgi gösterdi. USDC’nin ihraççısı Circle ve onun rakibi olan USDT yaratıcısı Tether’den, Abu Dabi’li dijital piyasa altyapı sağlayıcısı Securrency Inc’ye kadar birçok önemli şirket kendisini göstermek için bölgede bulunuyor.

Tether’den “pizza günü” hediyesi

2010 yılında iki adet pizza için 10 bin Bitcoin ödenmesinin kutlandığı 22 Mayıs’ta Tether de kendi Davos’ta anlamlı bir şekilde gösterdi ve forumun düzenlendiği caddede ücretsiz olarak herkese pizza dağıttı.

Jeremy Allaire: Böyle bir şey hayatımda görmedim

Davos’ta bulunan önemli isimlerden biri de USDC ihraççısı Circle şirketinin CEO’su Jeremy Allaire’di. Sabit coin’lerin çok konuşulduğu bir dönemde LUNA’nın çöküşüne değinen Allaire, Reuters’e verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

“Beni en çok şaşırtan, çok kısa sürede bir hiçe dönüşmesiydi. Yüksek büyüme yaşayan ve rekabetçi görülen bir varlığın 72 saat içinde bir hiçe dönüşmesi, sıfıra düşmesi beni en çok şaşırtan durum oldu. Böyle bir şey hayatımda görmedim”

BAE sermayesi de Davos’ta

Kripto para endüstrisinde son aylarda kendisini göstermeye başlayan Birleşik Arap Emirlikleri sermayesi de Davos’ta bulunuyor. Abu Dabi’li dijital piyasa altyapı sağlayıcısı olan Securrency Inc şirketinin CEO’su Dan Doney de verdiği demeçte Davos’a yeni ağlar keşfetmek ve yeni ilişkiler kurmak için geldiklerini söyledi. Şirket ayrıca ana organizasyonun yapıldığı salonun hemen dışında, kendi standlarını da kurarak, katılımcılara kendini gösteriyor.

Konferansta kripto paralar da konuşuluyor

Genelde bankacılık ve finans dünyasının ağır topları olan şirketleri ağırlayan Dünya Ekonomik Forumu’nda bu sene kripto paralarla ilgili paneller de düzenlenecek. Karbon ayak izi, merkeziyetsiz finans ve kripto paraların geleceği konuları en öne çıkan paneller olarak görülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.