Guggenheim’ın yöneticisi Minerd: Bitcoin 8 bin dolara düşebilir

Yönetimi altında yaklaşık 300 milyar dolarlık varlık bulunan küresel yatırım ve finans danışmanlığı firması Guggenheim Partners’ın finans yöneticisi olan Scott Minerd’dan yine ses getirecek bir yorum geldi. Ünlü yönetici Bitcoin’in 8 bin dolarlık seviyeye düşebileceğini belirtti.

Guggenheim CIO'sundan BTC Açıklaması Geldi - CoinNET - Bitcoin Haberleri,  Blockchain ve Kripto Para Haberleri

Daha önce Bitcoin için 600 bin dolar tahmini yapan, “Piyasayı anlamıyoruz” yorumunda bulunan ve hatta 2021 boğa sezonunun başında “Bitcoin 30 bin doları geçemez” diyen Guggenheim yöneticisi Scott Minerd yine kendinden söz ettirecek bir yorum yaptı.

“Aşağıya gidilecek çok yol var”

ABD medyasından CNBC’ye konuşan Minerd, Bitcoin’de 8 bin dolar hedefinin görüldüğünü belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Bir kez 30 bin doların altına düşüldü mü, dip seviyesi için 8 bin doları görebiliriz. Dolayısıyla aşağıya gidilecek daha çok yol olduğunu düşünüyorum. Özellikle de Fed’in bu kadar kısıtlayıcı ve sert gittiği bir dönemde…”

“Çoğu çöp…”

Bitcoin dışında diğer kripto paraları da yorumlayan Minerd, “Çoğunluğu çöp ve neredeyse hiçbir değer barındırmıyorlar” dedi:

“Bu tür paraların çoğu benim çöp değerinde… Para bile değiller. Eğer şu an, internet balonu zamanında konuşuyor olsaydık, Yahoo ve America Online’ın ne kadar büyük kazananlar olduklarından bahsediyorduk. Bence kripto paralar arasında doğru bir örnek yok. Çoğunluğu gerçek bir değer barındırmıyor. Tamamen sınıfta kalıyorlar, tek bir özellik konusunda bile para olamıyorlar. Ancak burada teknoloji bizim yararımıza olabilir. Belki ileride hem kısa sürede uzaklara gönderebileceğimiz hem de değerini koruyan bir kripto para çıkabilir”

Eğer Minerd’ın dediği 8 bin dolarlık seviye gelirse, Bitcoin şu anki 30 bin dolarlık seviyeden %70 düşmüş olacak. Aynı hesaplama 69 bin dolarlık Kasım ayı seviyesinden yapılırsa, düşüş oranı %88 oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.