Dolar milyarderi Ackman: LUNA, piramit sisteminin kripto versiyonuydu

Kısa süre önce Netflix yatırımından 400 milyon dolardan fazla zarar eden ünlü hedge fon yatırımcısı ve dolar milyarderi Bill Ackman, Terra LUNA olayında piramit dolandırıcılığı olduğunu belirtti. Ackman, “Projenin altında hiçbir kullanım alanı yoktu. Bu tür projeler yüzünden tüm kripto para ekosistemi yok olabilir” dedi.

Bill Ackman arşivleri - Amerika Gözlemi

Kış aylarında uzun vadeli yatırım yaptığını söylediği Netflix hisselerinden 400 milyon dolardan fazla zarar eden ve bu zararı kabullenerek satış yapan ünlü yatırımcı Bill Ackman, Terra LUNA olayını değerlendirdi.

Kişisel Twitter hesabından yorum yapan Ackman, sistemdeki algoritmayı gördüğünde şüphelendiğini dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

“Sadece yeni kullanıcı talebine bağlı…”

“Terra LUNA’nın, algoritma sistemini gördüğüm zaman, bunun piramit dolandırıcılığı sisteminin kripto versiyonu olabileceğini düşündüm. Yatırımcılara, sadece yeni kullanıcı talebiyle değerlenen bir token’ın desteğiyle üretilmiş %20’lik gelir vadediliyordu. Bu projenin ve token’ın altında yatan hiçbir kullanım alanı yoktu. LUNA daha fazla kullanıcı çekerek değerlendi ve bir kazanç sistemi oluşturarak da token arzını sınırlı tutmayı başardı. Ancak ne zaman ki, satıcıların arzı, alıcılarınkini geçti, işte o zaman çöktü.”

“İnanılmaz bir değere hızlı şekilde ulaştı”

“LUNA’nın sayısal sistemi ve kripto para dünyasındaki abartı, inanılmaz bir değere ulaşmasını sağladı. Blok zinciri teknolojisinin geleceğini parlak ve potansiyelinin de yüksek olduğuna inanıyorum. LUNA gibi sistemler tüm kripto para dünyasını tehdit ediyor.”

“Tüm kripto para ekosistemi yok olur”

“Kripto para endüstrisi, altında iş modeli bulunmayan projeler yüzünden, regülasyonların iyi ve kötüyü ayırt etmeden yok etmesinden önce kendi kendini regüle etmelidir. Altında herhangi bir kullanım alanı bulunmayan projeleri abartılı bir şekilde övmenin sonucunda tüm kripto para endüstrisi yok olacaktır. Yanlış olduğum bir nokta varsa lütfen yazın.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.