Do Kwon’dan ofis kapama açıklaması: Tamamen tesadüf

Son dönemde LUNA/UST yatırımcılarının tepkisini çekmenin yanısıra, Güney Kore’de savcıların dolandırıcılık davası açmak için de hazırlıklarda bulunduğu Do Kwon, ülkesindeki ofis kapama hamlesinin vergi ödememe ya da LUNA/UST çöküşüyle bir ilgisi olmadığını belirtti ve “Tamamen tesadüf” açıklamasında bulundu.

Do Kwon Terra Wiki, Net Worth, Wife, Age, Bio, Nationality, Twitter

LUNA ve UST’nin arkasındaki şirket olan Terraform Labs’in kurucularından ve CEO’su Do Kwon, Güney Kore’deki ofis kapanmaları hakkında gösterilen tepkilere cevap verdi.

Bilindiği üzere 30 Nisan’da Terraform Labs’in Busan ve Seul şehirlerindeki ofisleri kapatılmıştı. LUNA/UST çöküşünden kısa süre önce böyle bir ofis kapama adımının atılması, çöküşten günler sonra ortaya çıksa da, yatırımcıların tepkisine yol açtı.

“Kişisel bir karardı”

Tüm hafta sonu boyunca Twitter hesabından soruları yanıtlamaya çalışan kurucu Do Kwon ise Singapur’a gidişi ve Güney Kore’deki iki şehirde ofislerin kapatılmasıyla alakalı şunları söyledi:

“Aralık ayından beri Singapur’dayım. Bu kişisel bir karardı ve çok daha önceden plânlanmıştı. Singapur’a gitme konusundaki isteğimi birkaç kere yayınlarda ve podcast’lerde söylemiştim. Bir ülkede bir şirketi kapamak zaman alıyor. Buradaki zamanlama ise tamamen tesadüf. Terraform Labs’in merkezi her zaman Singapur’daydı, hala orada ve iyi durumda. Şu anda sadece Güney Kore’de bir alt şirketimiz bulunmuyor.”

Kwon bir başka tweet’inde de davalara gitmekten ya da regülasyon kurumlarının araştırmalarından korkmadığını ve saklayacak hiçbir şeyi de olmadığını belirtti.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta da Güney Kore’deki vergi kurumu, Do Kwon’a 78 milyon dolarlık fazladan bir vergi faturası çıkarmıştı. Kwon’a Twitter üzerinden de hala tehditler gelmeye devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.