Bitcoin mandeciliği cihaz üreticisi Canaan, gelirini %237 artırdı

Çin merkezli madencilik cihaz üreticisi Canaan, 2022 yılı ilk çeyrek rakamlarını açıkladı. Şirket, bir önceki çeyreğe göre gelirlerinde %237’lik artış olduğunu ve 213 milyon dolar elde ettiğini duyurdu. Rakamların açıklanmasının ardından şirket hisselerinde de artış kaydedildi.

Bitcoin, Ethereum, Binance Coin'i olanlar dikkat! Bakanlıktan tebligat  gönderildi! Kripto paralara vergi mi geliyor? - Takvim

Bilgi işlem çözüm sağlayıcısı ve Bitcoin madenciliği cihaz üreticisi Canaan, 2022 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Firma 2021 yılı 4. çeyrek dönemine göre gelirlerinde %237’lik yükseliş olduğunu ve rakamın 213.9 milyyon dolara yükseldiğini duyurdu.

Hisselerde artış

Nasdaq borsasında işlem gören Pekin merkezli şirketin hisseleri, borsanın açılış öncesi seansında ise %12’lik artışla 3.50 dolardan işlem görüyor. Şirket dün piyasayı 3.14 dolardan kapamıştı. Rakamların pozitif şekilde gelmesi hisse fiyatına da yansımış gözüküyor.

166.96 BTC tutuyorlar

Çinli şirketin net geliri ise 69.7 milyon dolar açıklanırken, şirketin elinde 31 Mart itibariyle 166.96 Bitcoin olduğu belirtildi.

Kazanç toplantısında açıklamalarda bulunan şirket CEO’su Nangeng Zhang ise kısa vade zorluklara rağmen bu belirsizlik ortamında iyi bir gidişat elde edeceklerinden emin olduğunu söyledi:

“İleriye baktığımızda, kısa dönemli zor günler görüyoruz ancak tecrübemiz, sürekli artan küresel operasyonlarımız ve iş bitirme kabiliyetimiz, bizi bu belirsizlik ortamında güvenli bir pozisyonda tutuyor”

SEC’nin “Çinli şirketler” listesine girdi

Hatırlanacağı üzere Nasdaq borsasında halka arz olan Canaan, geçtiğimiz hafta yatırımcılarını endişelendiren bir açıklama yapmış ve şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) incelemesi altına girdiğini belirtmişti.

SEC’nin, Canaan’ı Yabancı Şirketler Sorumluluğu Yasası çerçevesinde incelemeye aldığı ve ABD Halka Açık Şirket Muhasebe Gözetim Kurulu’nun (PCAOB), 2021 yılı kazanç raporu için tam olarak denetleme yapamamasını sebep gösterdiği duyurulmuştu.

Canaan, 25 Mayıs’a kadar SEC’ye “yabancı bir hükumet tarafından kontrol edilen bir şirket olmadığını” kanıtlayacak belgeler sunmak zorunda…

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.