Bitcoin fonlarından 154 milyon dolarlık çıkış

LUNA/UST krizi ciddi şekilde kripto para fonlarını da vurdu. Dünyadaki toplam yönetim altındaki fonlar, geçtiğimiz hafta itibariyle Temmuz 2021’den sonraki en düşük seviyesine ulaşırken, Bitcoin fonlarından da 154 milyon dolarlık çıkış oldu.

SON DAKİKA: Bitcoin ve kripto paralar türbülansa girdi! Yatırımcılar 'Boğa  Tuzağı'na yakalandı - Son Dakika Bitcoin Ve Kripto Para Haberi - Galeri -  Ekonomi

Avrupa’nın en büyük dijital fon yönetim şirketi olan CoinShares’in, haftalık raporu yayımlandı. 20 Mayıs günü itibariyle sona eren haftada, özellikle Bitcoin fonlarında yaşanan çıkışlar dikkat çekiyor. En büyük kripto paranın fonlarından toplamda 153.5 milyon dolarlık çıkış olurken, sene başından bu yana olan toplam yatırımlar ise 307 milyon dolar artıda gözüküyor.

Toplam fon değeri Temmuz’dan beri en düşük seviyede

Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto para fonunda çıkışlar olurken, tüm kripto para fonlarının toplam değeri de 38 milyar dolara düştü. Bu rakam, geçtiğimiz sene Temmuz ayından bu yana görülen en düşük seviye olarak kayda geçti. 38 milyar doların 25 milyar dolarlık kısmı ise Grayscale’in yönetimi altında bulunuyor.

Polkadot, Cardano, Solana ve XRP’ye girişler

Bitcoin’deki genel çıkışlara rağmen bazı altcoin fonlarında görülen girişler de gözlerden kaçmadı. Polkadot ve Cardano fonlarına 1’er milyon dolar, Solana fonlarına 500 bin dolar ve XRP fonlarına da toplamda 700 bin dolarlık girişler oldu. Ethereum‘da ise 300 bin dolarlık çıkış var. Ethereum’da sene başından bu yana ise toplamda 239 milyon dolarlık çıkış söz konusu…

Purpose ETF’inden 150 milyon dolarlık çıkış

Öte yandan rapordaki Purpose ETF detayı da şaşkınlık yarattı. Hem yıl hem de ay başından bu yana girişlerin olduğu Purpose ETF ürünlerinden ise toplamda 150 milyon dolarlık çıkış oldu. 1 haftada yaşanan bu büyük çıkışa rağmen, Purpose’ın ürünlerine yapılan yatırım sene başından bu yana 244 milyon dolar artıda gösteriyor. Kuzey Amerika bölgesinin ilk kripto para ETF’lerini çıkaran şirketin bu ürünleri, Avustralya’da da kısa süre önce yatırımcılara sunulmuş ancak çok fazla ilgi görmemişti. Avustralyalı yatırımcılar şu anda Bitcoin ETF’ine, Kanadalı Purpose ETF’i üzerinden yatırım yapabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.