Binance CEO’sundan LUNA açıklaması: Kimse zorla “Alım yapın” demiyor

Dünyanın en büyük borsası olarak görülen Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, Reddit’in “Bana sor ” etkinliğinde soruları cevapladı. LUNA’yı neden yeniden işleme açtıkları sorusunu da yanıtlayan CZ, “Doğrulayıcılar blok zincirini durdurunca biz de LUNA’yı işleme kapattık. Bizim hamlemiz doğrulayıcıların ağı devam ettirmesini sağladı. Daha sonra biz de işleme tekrardan açtık. Kimsenin kimseye zorla ‘Alım yapın’ demediğini düşünüyorum” dedi.

Binance US may raise 'couple hundred million' in funding, CEO says - The  Economic Times

Binance CEO’su Zhao, son dönemdeki açıklamalarına bir yenisini daha ekledi ve Reddit’teki “Bana sor” etkinliğinde soruları cevapladı.

Dolar milyarderi olmanın nasıl bir duygu olduğundan neden hala çalıştığına, LUNA olayından BNB fiyatına kadar birçok soruyu cevaplandıran CZ’nin açıklamaları şu şekilde:

“LUNA işlemlerini yeniden açtık çünkü…”

“Binance her zaman kullanıcılarına risk uyarılarında bulunur. Bildiğim kadarıyla da biz hiçbir zaman UST’nin fiat ile desteklendiğini söylemedik. LUNA işlemlerini yeniden açmamızın sebebi, doğrulayıcıların ağı yeniden başlatmasıydı. Blok zincirini durdurduklarında, biz de işlemleri durdurduk. Bu hamlemiz, onların da yeniden ağı başlatmalarına neden oldu. Biz de daha sonra yeniden açtık ancak kimseye de zorla ‘Alım yapın’ demiyor kimse… Piyasa böyle bir yer kendi kuralları var. Yüksek risk sevenler bu tür alımları yapabiliyor.”

“BNB’nin yüzlerce kullanım alanı var”

“BNB’nin değeri konusunda herkesin farklı görüşü olabilir. Değerin ne olacağına piyasa karar verir. Daha çok insan o varlığı kullanırsa, değer de artar. BNB’nin de yüzlerce kullanım alanı var. Bunların içinde BNB Zinciri’nin kendi token’ı olma durumu da bulunuyor. BNB Zinciri’nde de geliştiriciler ve kullanıcıların olduğu popüler bir topluluk var. BNB bir topluluk coin’idir. Burada benim ve Binance.’in katkısı da var ancak asıl değeri kazandıranlar BNB ekosistemini güçlü yapan geliştiriciler ve kullanıcılardır”

“En fazla fiat ile desteklenen sabit coin BUSD”

“Şu anda birçok regülatör tabii ki sabit coin’lere odaklanmış durumda. BUSD, NYDFS tarafından regüle edilmiş bir şirket olan Paxos tarafından çıkarılıyor. Aynı zamanda en çok fiat para ile desteklenen sabit coin durumunda diyebiliriz.”

“Fonların güvenliğinde sorun yok”

“Binance’te kullanıcı fonları, borsanın fonlarından ayrı tutulur. Bir gün Binance iflas edecek olursa, hissedarlardan önce kullanıcı fonları ödenecek. Fonlar şu anda tamamen SAFU (*güvende)”

“Dolar milyarderi olmak hayatımı değiştirmedi”

“Dürüst olmak gerekirse, dolar milyarderi olmak hayatımı söylendiği kadar değiştirmedi. Hala her gün çok fazla çalışıyorum ve bundan zevk alıyorum. Yaptığım iş, kendi hayatımda yapabileceğim en değerli iş. Bu fırsata sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Şu anda sadece daha çok seyahat ediyorum, daha çok kullanıcılarla ve toplulukla buluşuyorum. Regülatörler ve hükumetlerle görüşüyorum. Almanya’da konferansa katılıp, daha sonra Cannes Film Festivali’ne gittim. Eğlenceliydi. Ama Binance ekibi beni her zaman ayakları yere basan bir adam yapıyor. Sonunda Bitcoin Pizza Günü’nde pizza servisi yapıyordum.”

“Dubai güvenli bir yer”

“Dubai yaşamak için yeterince güvenli bir yer. Tam bir iş dünyası ortamı da var. Seyahat ve zaman dilimleri açısından da iyi. Binance ekipleriyle yaptığım toplantıların saatlerinde bu çok işe yarıyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.