Binance CEO’su: 50 milyar dolar buhar oldu ama Bitcoin %20 düştü

Dijital finansın önemli isimlerinin katılım sağladığı Almanya’daki OMR Festivali’nde Binance CEO’su Changpneg Zhao da önemli açıklamalarda bulundu. Almanya’ya önem verdiklerini belirten “CZ”, gerekli lisansları almak için de regülatörlerle görüşme halinde olduklarını söyledi. UST ve LUNA çöküşüne de değinen Binance CEO’su, “Unutulmamalı ki 50 milyar doların buharlaştığı bir olayda Bitcoin sadece %20 düştü” dedi.

A Letter from Our CEO: Reflecting on Progress and the Road Ahead | Binance  Blog

Hamburg’da düzenlenen OMR22 Konferansı’ndaki konuşmacılardan biri olan Binance CEO’su Changpeng Zhao, burada UST ve LUNA konusuna da değindi. Yaşananların endüstriye zarar verdiğini ancak 50 milyar doların buhar olduğu bir olayda Bitcoin’in sadece %20 düştüğünü belirten Zhao, “Bu yaşananlar sektörü daha da güçlü hale getirecek” dedi ve şunları söyledi:

“Kısa vadede yaşananlar aslında bir şok dalgasıydı. Yaşananlar endüstri için tabii ki negatif bir etki yarattı. 50 milyar dolar adeta buhar oldu. Ancak şunu unutmayın ki, Bitcoin %20 düştü. Hatta şimdi biraz da yükseliyor. İnsanların yeni projelerin ne kadar riskli olduğunu görmeleri lazım. Bu yaşananlardan kurtulduğumuzda daha güçlü olacağız. Diğer sabit coin’ler için insanlar artık daha dikkatli olacaktır. Merkezi sistemde merkez bankası çökerse tüm bankalar etkilenir. Ancak merkeziyetsiz ekonomilerde bu yoktur hatta biz BUSD’ye olan talebin arttığını da gördük”

“Almanya’da lisans almak için çalışıyoruz”

Zhao ayrıca, Almanya’da kendileri için gerekli olan lisansları almak için aktif şekilde çalıştıklarını da söyledi. Yeni yargı bölgelerinde regüle edilmiş bir borsa olarak kendi varlıklarını göstermek istediklerini ve bu duruşlarından taviz vermeyeceklerini belirten “CZ” şu ifadeleri kullandı:

“Buradaki ekibimiz regülatörlerle iletişim halinde. Gerekli lisansları almak için görüşmelerimiz kesinlikle devam edecek. Almanya, Avrupa’nın en büyük ekonomisi. Fransa’da onay almamız diğer AB ülkelerini önemsemeyeceğimiz anlamına gelmez. Ayrıca regülasyonlar konusunda tecrübeli kişileri de ekibimize katmak için de çalışmalarımız var”

Hatırlanacağı üzere 2021 yılı yaz aylarında İngiltere, İtalya, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde regülasyonlarla ilgili ciddi sorunlar yaşayan Binance, daha sonra ise regülasyonlarla uyumlu bir politika izleyeceğiniz açıklamıştı. Her yargı bölgesinde regülasyonlara uymak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirten Zhao o dönem, “Günümün %80’i regülasyonları düşünmekle geçiyor” demişti.

Bilindiği gibi borsa Fransa, Abu Dabi, Dubai ve Bahreyn’den regülasyon kurumlarının gerekli gördüğü lisansları almayı başarmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.