Andreessen Horowitz’ten Metaverse ve Web3 için 600 milyonluk yeni fon

Metaverse ve Web3 yatırımlarıyla bilinen Andreessen Horowitz şimdi de Web3 odaklı oyun teknolojisi geliştiricileri için 600 milyon dolarlık bir fon başlattığını duyurdu. Daha önce de birçok kez sektöre yatırdığı dev meblağlarla adından söz ettiren a16z açıklamasında, “Metaverse güçlü altyapısıyla, şu anki 300 milyar dolarlık bir endüstri olan oyun sektörünü de gölgede bırakacaktır.” ifadelerini kullandı.

Andreessen Horowitz (a16z) bildiğiniz anlamda VC modelinden çıkıyor -  Webrazzi

Merkeziyetsiz finanstan Web3’e, NFT’lerden oyun şirketlerine kadar kripto para odaklı birçok oluşuma yaptığı yatırımlarla bilinen Andreessen Horowitz (a16z) şirketi şimdi de oyun startup’larına yönelik 600 milyon dolarlık bir fon başlattı.

“Metaverse için teknoloji geliştirenlere yatırım yapacağız”

Fonu resmen açıklayan a16z, oyun sektörünün çok ciddi bir endüstri haline geldiğini belirtti ve Fortnite ile Minecraft gibi oyunların yılda ürettiği milyarlarca dolarlık gelire vurgu yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Oyun altyapısı ve teknolojisi metaverse’ün oluşmasında, inşa edilmesinde kilit önemde olacaktır. Metaverse, güçlü altyapısıyla, bugünkü 300 milyar dolarlık bir endüstri olan oyun sektörünü de gölgede bırakacaktır. Metaverse için teknoloji geliştiren şirketler gibi oyun hizmet sağlayıcısı ve uygulamalarına da yatırım yapacağız”

Bitcoin’in ilk doğduğu yıl olan 2009’da da oyun sektörüne ilgisi olan şirket, o dönem Zynga’ya da yatırım yapmıştı.

Bilindiği üzere şirket özellikle son dönemde Web3 konusunda yaptığı dev yatırımlarla ön plâna çıkmıştı. Şirket geçtiğimiz sene de, şu ana kadarki en büyük hamlesini yapmış ve 2.2 milyar dolarlık “kripto fonu” başlatmıştı.

Andreessen Horowitz son olarak şirketten ayrılan ve kendi yatırım firmasını kuran Katie Haun’un şirketi olan Haun Ventures’ın aldığı 1,5 milyar dolarlık yatırımda da pay sahibiydi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.