Luna Vakfı’nın 80 bin BTC’sinin akıbeti: İşlemlerin izi sürüldü

Luna Vakfı’nın UST’yi desteklemek için rezerv olarak kullandığı 80 binden fazla BTC’ye ne oldu? Elliptic şirketinin analizine göre, BTC’ler 9 ve 10 Mayıs günlerinde Gemini ile Binance borsasına aktarıldı.

Bu hafta, kripto para piyasası için kuşkusuz tarihi bir hafta oldu. UST’nin dolardan ayrışması ve devamında LUNA’da görülen büyük çöküş, tüm piyasayı derinden etkiledi. Geçen ay 120 dolardan işlem gören LUNA, 0.00000112 dolara kadar düşerken normal şartlarda 1 dolar olması gereken UST ise 0.04 dolara geriledi. Sonuç olarak LUNA ve UST sahipleri, milyarlarca dolar zarar etti.

Terra ekosisteminin büyümesini desteklemek için kurulan ve kar amacı gütmeyen Luna Vakfı (LFG), bilindiği üzere, UST’yi rezerv varlık olarak desteklemesi için 10 milyar dolarlık Bitcoin satın alacağını duyurmuştu. LFG, Ocak ve Mayıs ayları arasında 3.5 milyar dolar değerinde 80 bin 394 BTC satın aldı.

UST’nin dolardan ayrışmaya başlaması ve değerinin 1 doların altına düşmesinden sonra LFG, Bitcoin rezervlerini elden çıkarmaya, Bitcoin’lerle UST satın almaya başlayacağını bildirmişti. Akabinde elde tutulan Bitcoin rezervleri, açık piyasada satılmaya başlandı. Bu esnada UST’nin değeri yine düşmeye devam etti. İşte bu durum, LFG’nin gerçekten Bitcoin rezervlerini kullanıp kullanmadığı sorusuna yol açtı.

Blok zinciri analiz şirketi Elliptic, LFG’nin Bitcoin’lerini izini sürdü. LFG’nin 9 Mayıs günü 52 bin 189 BTC’yi birkaç işlemle ABD merkezli kripto para borsası Gemini’de bulunan bir hesaba taşıdığı tespit edildi.

Geride 28 bin 205 BTC kaldı. Bunlar da 10 Mayıs günü TSİ 04.00’te tek işlemle Binance’deki bir hesaba gönderildi. Tüm bu Bitcoin’lerin hesaplara taşındıktan sonra satılıp satılmadığının net tespiti ise mümkün değil fakat satıldıkları varsayılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.