Tether CTO’su Ardoino: Ticari senedi azalttık, ABD tahviline geçtik

Dün ABD dolarına karşı olan dengesinde düşüş olmasına rağmen paniğe izin vermeyen Tether şirketinin, USDT’leri destekleyen varlıklar arasında bulunan ticari senetlerde azaltmaya gittiği belirtildi. Şirket elinde şu anda büyük oranda ABD Hazine tahvilleri tutuyor.

Tether (USDT) Nedir? • Kriptoparalar Eğitim İçerikleri

USDT karşılığında verilen ABD doları miktarının 24 saat içinde 300 milyon dolar olduğunu ve 2 milyar dolara giden yolda da sürecin devam ettiğini belirten Tether şirketi CTO’su Paolo Ardoino, şirket hakkında yeni bilgiler verdi ve uzun süredir en çok tartışılan “USDT’yi destekleyen varlıklar” konusuna değindi.

Twitter’da bir Spcaes yayınına katılan Ardoino, şirketin ihraç ettiği USDT’yi destekleyen varlıklar arasındaki ticari senetleri büyük oranda azalttıklarını ve ABD Hazine tahvillerini artırdıklarını belirtti. Tether şirketinin elinde bulundurduğu ticari senetler özellikle Çinli emlak şirketi Evergrande’nin iflasın eşiğine gelmesiyle çok atrtışılmış ve Tether’in de Evergrande senetlerini tuttuğu iddia edilmişti. Tether ise hangi ticari senetleri tuttuğunu açıklamamış ancak Evergrande iddialarını da reddetmişti.

“Sürekli bu oran azalıyor”

Ardoino şirketin elindeki rezervlerin kaçta kaçının ticari senetlerde olduğu konusunda detay vermese de “Sürekli bu oran azalıyor” dedi ve ay sonunda ilgili güncellemenin de ay sonunda yapılacağını ve yayımlanacağını belirtti.

“Satmaya zorlanırsa sorun çıkabilir”

Konuyla ilgili Reuters’e değerlendirmelerde bulunan Barclays yöneticisi Joseph Abate, USDT kullanıcılarında bir “banka kaçışı” endişesi olması durumunda Tether’in ödemeleri karşılamak için varlıklarını satma yoluna gidebileceğini söyledi:

“Para piyasası yatırımcılar Tether’in ticari senetlerini ya da mevduat sertifikalarını satmaya zorlanması durumunda, Mart 2020’de olduğu gibi likit olmayan bu piyasalar kilitlenebilir, yani sorun çıkabilir.”

Abate ayrıca Tether’in 24 milyar dolarlık ticari senet tuttuğunu, bunun da tüm rezervlerin %31’i anlamına geldiğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.