LUNA kurucusu Do Kwon’dan yeni açıklama: Hiçbir satış yapmadım

LUNA ve UST’nin arkasındaki şirket Terraform Labs’in kurucusu Do Kwon yaşanan krizle ilgili bu gece saatlerinde bir tweet dizisi daha yazdı. Bu kriz sırasında ne kendisinin ne de kendisinin bağlı olduğu kurumların LUNA veya UST satmadığını ve olaydan hiç kâr sağlamadığını belirten Kwon, “Merkeziyetsiz ekonomilerin merkeziyetsiz paralara ihtiyaçları vardır ancak bu paranın UST olmayacağı artık kesin” dedi.

Terra - a complete ecosystem for the future of finance | Podcast | Radix  DLT - Decentralized Ledger Technology

Terraform Labs kurucusu ve LUNA Vakfı CEO’su Do Kwon, son dönemde yaşananlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kendisi hakkında ortaya atılan iddiaları reddeden Kwon, fiyat çöküşü sırasında hiçbir satış yapmadığını ve kâr sağlamadığını söyledi.

Kişisel Twitter hesabından tweet’ler atan Kwon, vakfın da şu anda UST’nin dolara karşı dengesini kaybettiği dönemde yapılan işlemleri de belgelediğini ve satış yapılmadığını göstereceklerini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

‘Kalbim kırık’

“Son günleri proje geliştiricileri, yazılım geliştiricileri, çalışanlar, arkadaşlar ve ailemin oluşturduğu Terra topluluk üyeleriyle sürekli olarak telefonda konuşarak geçirdim. Yarattığım projenin sizlere getirdiği acıdan dolayı kalbim kırık ve üzgünüm.

‘UST o para olmayacak’

Merkeziyetsiz ekonomilerin merkeziyetsiz paraları hak ettiğine hala inanıyorum. Ancak bu haliyle UST’nin o para olmayacağı açık ve net.

‘Biz satış yapmadık’

Ne ben ne de benim bağlı olduğum kurumlar bu kriz esnasında satış yaptı. Bu olanlardan hiçbir şekilde kâr sağlamadık. Ne LUNA ne de UST sattım. Vakfın, dolar dengesinin bozulduğu dönemde Bitcoin rezervlerini kullanımı hakkında çalışma içindeyiz. Bunları belgeleme üzerinde çalışıyoruz. Ekipler şu anda birçok konu hakkında çalıştığı için sizden biraz sabırlı olmanızı talep ediyorum.

Topluluğu ileri götürmek için Agora üzerinde birçok teklif bulunuyor. Bunların çoğunu okudum ve ben de fikirlerimin bazılarını yazdım. Şu anda korumamız gereken şey, Terra blok alanını değerli kılan topluluk ve yazılım geliştiricileridir. Doğru yolun bulunması için topluluğun fikir birliği sağlayacağına eminim.”

Bilindiği üzere Kwon dün de yeni bir öneri getirmiş ve ağın tekrar başlatılarak, olaydan etkilenen kullanıcı ve yatırımcılara 1 milyar yeni token dağıtılması teklifini sunmuştu.

LUNA’da 24 saatte %545 yükseliş

Öte yandan LUNA’daki fiyat çöküşünden yararlanmak isteyen birçok yatırımcının alım ve satım işlemleri de devam ediyor. Çok ciddi bir fiyat düşüşü yaşayan ve 10 sentin altındandan da 100 kat kadar düşen LUNA’da özellikle Binance borsasının BUSD paritesinde işlemleri açmasının ardından gelen büyük yükseliş dikkat çekiyor. LUNA haberin yazıldığı dakikalarda 0.00019’dan işlem görüyor ve %545’lik yükselişiyle günün en çok “kazandıranlarından”…

Normal şartlarda 1 dolara eşit olması gereken UST ise şu anda 0.15 dolardan işlem görüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.