Facebook’un eski yöneticisi David Marcus, Bitcoin şirketi kurdu

Aralık ayında Meta şirketinde dijital finans ve dolayısıyla da Diem’den sorumlu olduğu yöneticilik pozisyonundan istifa eden David Marcus, yeni bir girişim başlattı. Marcus, içinde a16z, Coatue ve Paradigm gibi şirketlerin de olduğu yatırımcıların destek verdiği, Bitcoin ve Lightning Network’ün kullanım alanlarını genişletme amaçlı bir şirket kurdu.

David Marcus Kimdir? Bir Girişimci'nin Hayatı : Muhabbit

Kasım ayında ayrılık kararını açıklayan ve yılın son günü Meta’daki görevinden istifa eden David Marcus, Lightspark adındaki yeni girişimini duyurdu. Marcus, Lightspark’ın, Lightning Network’le işlem yapmak isteyen şirketler, geliştiriciler ve işletmeler için bir yazılım altyapısı inşa edeceğini belirtti.

Kripto devlerinden yatırım

Lightspark şirketi, kripto para odaklı yatırımlarıyla bilinen birçok dev firmadan da yatırım aldı. Bu firmalar arasında Andreessen Horowitz (a16z), Paradigm, Coatue ve Matrix Partners gibi bilinen devler de bulunuyor. Ancak şirket ne kadar yatırım aldığını ve ne kadar değerlemeye ulaştığını açıklamadı.

“Düşüşler fırsattır”

Şirketten yapılan basın açıklamasında ise kripto para piyasalarındaki son düşüşlere de değinildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“Düşüşler, işe ve görev odaklı insanlarla değer üretmeye konsantre olunabilen önemli fırsatlardır. Lightning Network konusunda daha derinlere inmeye, öğrenmeye ve toplulukla daha iyi bir iletişim kurmaya çalışacağız. İşlerimiz hakkında ilerleyen dönemlerde daha fazla bilgi vereceğiz”

“Bitcoin’e inanıyoruz”

Andreessen Horowitz şirketinin ortaklarından girişimci Sriram Krishnan da, Bitcoin’e inandıklarını ve bu yüzden Marcus gibi tecrübeli bir kişinin başlattığı bu şirkete destek olma kararını verdiklerini söyledi:

“Bitcoin’in özgün geçmişi ve kriptodaki rolüne her zaman inandık. Yatırım yapmak için Bitcoin üzerine çalışma yapacak bir şirket arayışı içindeydik. Marcus ve onun bir araya getirdiği ekibin hem Bitcoin hem de Lightning Network’e büyük teknolojik yenilikler getireceği konusunda şüphemiz yok”

Marcus’un ekibinde, Diem’in cüzdan uygulaması olan Novi’de başkan yardımcılığı görevinde bulunan James Everingham, Diem’i Marcus’la oluşturan isimlerden biri olarak gösterilen Christian Catalini ve Robinhood’un eski pazarlama yöneticisi Christina Smedley de bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.