Elon Musk “Twitter satışı askıya alındı” dedi, hisseler yüzde 22 düştü

Adeta yılan hikayesine dönen Twitter’ın satışı konusunda Elon Musk’tan yine şaşırtıcı bir açıklama geldi. Musk, Twitter satışının, sahte/spam hesapların genel oranın yüzde 5’inden daha az olup olmadığı konusunda yapılan hesaplama çalışması nedeniyle geçici olarak bekletildiğini belirtti. Açıklamanın ardından Twitter hisseleri açılış öncesi seansta %22’lik düşüş yaşadı.

Spam/bot ya da Türkçesiyle sahte hesapları Twitter’dan kaldıracağını açıklayan ve geçtiğimiz haftalarda 44 milyar dolarlık ödeme karşılığında sosyal medya devini alma konusunda hissedarlarla anlaşmaya varan Elon Musk, satış işlemlerinin şu anda “geçici olarak” bekletildiğini açıkladı.

Twitter’ın iddiası…

Musk, bekletilme sebebi olarak ise bu tür hesapların, toplam hesap sayısının %5’inden daha az olup olmadığının hesaplanması olduğunu belirtti:

“Twitter anlaşması, sahte hesap sayısının toplam sayının %5’inden daha az olup olmadığının hesaplanması işlemleri nedeniyle bekletiliyor”

Musk’ın açıklamasında, Reuters’in, “Twitter’ın spam/bot hesap sayısının toplam hesapların %5’inden az olduğunu tahmin ettiğini” belirttiği bir haberin linkini paylaşması da dikkat çekti.

Hisselerde %22 düşüş

Musk’ın açıklamasından sonra seans öncesi işlemlerde Twitter hisseleri %22 ‘lik düşüş yaşadı. Hatırlanacağı üzere Tesla ve SpaceX CEO’su hisse başına 54.20 dolarlık teklif vermiş ve nakit bulma amacıyla da geçtiğimiz hafta çeşitli anlaşmalar imzalamıştı.

Sahte hesap sayısının %5’ten fazla çıkması halinde Musk’ın anlaşmadan vazgeçme ihtimalinin olup olmadığı hakkında bir bilgi ise yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.