Bitcoin ve Ether yatırımları yapan milyarlık fon düşüşten hemen önce sattı

Son aylarda kripto para işlemleri yapmaya başlayan finans ve teknoloji firması Tiger Global’in, piyasa düşüşlerinden hemen önce satış yaparak çok önemli bir kayıptan kurtulduğu belirtildi. Şirket Bitcoin, Ethereum ve Filecoin alımları yapmıştı.

Tiger Global Faces 'Breathtaking' $17B Loss | PYMNTS.com

Dolar milyarderi girişimci Chase Coleman’ın, en büyük şirketi konumundaki Tiger Global, hisse senetleri piyasasındaki düşüşten ciddi şekilde etkilendi ve 2022’nin ilk 4 ayında %44’lük değer kaybına uğradı. Ancak şirketin, sadece birkaç ay önce yaptığı kripto para yatırımlarının büyük bölümünde pozisyonlarını kapadığı ve buradaki ciddi bir zarardan da kurtulduğu belirtildi.

Kısa sürede kâr edince nakde çevirdiler

ABD medyasından Blockworks‘ün özel haber olarak verdiği bilgilere göre Tiger Global Management, Bitcoin, Ethereum ve Filecoin’e yaptığı yatırımların önemli bir bölümünü kısa bir süre içinde nakde çevirdi. Konuyla ilgili bilgisi olduğu belirtilen 3 kişiye dayanan  haberde, şirketin kısa sürede elde edilen kârların ardından nakde dönme kararı aldığı ve kâr sağlamanın yanı sıra, aynı zamanda ciddi kayıplardan da kurtulduğu ifade edildi. Şirket, blok zinciri odaklı özel startup yatırımlarını ise sürdürüyor.

Blockworks’ün ismini açıklamadığı kaynaklardan biri konuyla ilgili olarak, “Muhtemelen piyasadaki belirsizlik ortamının daha fazla içine düşmek istemediler ve kârlarını alıp çıktılar” dedi.

Bir başka kaynak ise Tiger’ın tüm dijital varlıklarını satmadığını Bitcoin ve Ethereum’daki bazı pozisyonların hala vâr olduğunu ancak çoğunlukla satış yapıldığını söyledi.

Bu tür kurumsal şirketlerinin büyük bölümünün tartışmalı şekilde kaldıraçlı işlemler yaptıkları ve düşüşler esnasında da borsalardan teminat tamamlama konusunda uyarılar aldıkları biliniyor.

Dijital varlık uzmanlarını işe alacaklar

Yönetimi altında 95 milyar dolarlık varlık bulunan şirketin kripto para satışı yapması, bundan sonra almayacağı anlamına da gelmiyor. Hatta şirket, blok zinciri analistlerine ve onların araştırmalarına güvenerek yatırım yapmaya devam ediyor. Kaynaklar, daha fazla analist alınması konusunda da şirketin araştırma içinde olduğunu aktardılar.

4 ayda 17 milyar dolar eridi

Tiger’dan konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, varlık yönetimi konusunda uzmanlaşmış bir finans kuruluşu olan Edmond de Rothschild Group’un araştırmasına göre Şubat ayında 90 milyar dolarlık varlık yöneten Tiger Global, o dönemden bugüne tam 17 milyar dolarlık kayıp yaşadı. Bu da aslında kripto para çıkışının ne kadar büyük bir zararı da önlediğini net şekilde gösteriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.