Binance CEO’su Zhao’dan LUNA tepkisi: Hayal kırıklığına uğradım

LUNA’daki çöküşün dramatik seviyeye gelmesi sonrasında işlemlerin durdurulduğu Binance borsasının bu adımıyla ilgili CEO Changpeng Zhao’dan da açıklama geldi. “CZ” Twitter hesabından yaptığı değerlendirmede, LUNA ekibinden hiçbir şekilde geri dönüş alamadıklarını ve LUNA’daki arz artışından haberi olmayan birçok kullanıcının yeni alımlarından ötürü yaşayacakları kayıpları önlemek için işlemleri durdurduklarını söyledi.

Binance CEO'su Bloomberg'de konuştu: Şu anda bir alt sezondayız | Coinex

Hacim anlamında dünyanın en büyük borsası konumundaki Binance’in LUNA işlemlerini durdurmasının ardından, şirket kurucularından ve CEO Changpeng Zhao da sessizliğini bozdu.

“Farkında olmayan kullanıcılar alım yapmaya devam ediyor”

Terra ekosisteminde yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu belirten ancak proje ekibinden neredeyse hiç geri dönüş alamadıklarını aktaran “CZ”, kullanıcı korunması gerekliliği sebebiyle işlemleri durdurduklarını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Biz her zaman önceliği kullanıcı korunmasına veriyoruz. Bu sebeple Binance’te LUNA ve UST işlemlerini durdurma kararı aldık. Terra porokolünün tasarımı sebebiyle çok büyük miktarlarda LUNA oluşturulmuş durumda… Doğrulayıcıları tüm ağı askıya aldı ve dolayısıyla borsalar tarafından ne yatırma ne de çekim işlemi yapılabiliyor.

Ancak tüm bunlar hakkında bilgisi olmayan kullanıcılarımız, yatırma ve çekme işlemleri açıldığında fiyatın çok büyük bir oranda düşeceğini bilmeden, yeni oluşturulan LUNA’lardan almaya devam ediyorlar. Bu risklerden ötürü biz de işlemleri durdurduk.

Binance olarak yaşanan olaylarda nötr ve yardımcı olan bir tavır sergiliyoruz. Projeler hakkında yorum yapma konusunda da kendimizi frenliyoruz ancak bu sefer bu kuralı kaldırma kararı aldım.

Terra ekibi tarafından LUNA/UST olayının ele alınışını (ya da hiç alınmayışını) görünce hayal kırıklığına uğradım. Ağı yeniden inşa etmeleri ve oluşturulan LUNA’ları yakmaları için ekipleriyle iletişime geçtik ancak pozitif geri dönüş bir yana, neredeyse hiçbir geri dönüş alamadık.

Bu Axie Infinity’de yaşadıklarımızın tam tersi… O olayda ekip sorumluluk almış, plân hazırlamış ce düzenli olarak bizimle iletişim halinde olmuştu. Biz de onlara yardım ettik.

Biliyorum ki, toplulukta değişik fikirde olan insanlar da var ancak biz kullanıcı korunmasını sağlamak için işlemleri durdurma kararı aldık. Yaşanan gelişmeleri 7/24 izlemeye devam edeceğiz. Her adımımız Binance tarafından duyurulacaktır”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.