200 dolardan beri Bitcoin alan Miller, son düşüşte bir miktar sattı

Ünlü Milyarder, Bitcoin'i (BTC) Desteklemeyi Sürdürüyor • Coinkolik

Bitcoin’i henüz 200 dolar olduğu dönemden bu yana satın aldığı bilinen ünlü yatırımcı Bill Miller, kripto paranın son düşüşünde bir miktar Bitcoin sattığını söyledi.

Miller, CNBC’ye yaptığı açıklamada, teminat tamamlama çağrılarını (margin call) karşılamak için portföyünün küçük bir kısmını satmak durumunda kaldığını ifade etti.

Röportaj boyunca Bitcoin şapkası takan yatırımcı, piyasanın içinde bulunduğu durum hakkında “%80’in üzerinde en az üç düşüş gördüm. Bitcoin’i finansal yıkıma karşı bir sigorta poliçesi olarak satın alıyorum. Henüz kimsenin likit portföyünün en az yüzde 1’ini Bitcoin’e yatırmaması gerektiğine dair iyi bir argüman duymuş değilim.” yorumunu yaptı.

Miller, sözlerinin devamında, Bitcoin’in bu noktadan sonra yüzde 50 daha düşüş yaşaması halinde üzüleceğini ancak şaşırmayacağını söyledi.

Portföyünün yarısı Bitcoin

Miller, Ocak ayında Bitcoin fiyatı 42 bin dolar seviyelerindeyken yaptığı açıklamada, portföy değerinin yarısının Bitcoin’den oluştuğunu söylemişti.

New York merkezli varlık yönetim firması Legg Mason’da geçirdiği süre boyunca ün kazanan, ayrıca yatırım fonu 1991’den 2005’e kadar üst üste 15 yıl boyunca S&P 500 endeksinden daha iyi performans gösteren Miller, daha önce yaptığı açıklamada da ilk olarak 200 ilâ 300 dolar arası bir fiyattan Bitcoin aldığını duyurmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.