Luna’dan “42 bin BTC satıldı” iddiasına açıklama

Bugün, Bitcoin’lerin cüzdandan çıkarılmasıyla birlikte ortaya atılan “42 bin BTC satıldı” iddialarına ilişkin Luna Vakfı’ndan bir açıklama geldi. Açıklamada, BTC’lerin piyasa yapıcılara ödünç verildiği, şimdiye kadar çok azının satıldığı ancak UST almak için halihazırda kullanıldığı belirtildi.

Terra blok zincirini yöneten Luna Vakfı, Terra üzerinde yer alan algoritmik stabil coin UST’yi desteklemek için rezerv olarak tutulan 42 bin BTC’nin satıldığı iddiasının ardından bir açıklama yayımladı.

İddialar, bugün Bitcoin fiyatındaki sert düşüşle birlikte rezervin tutulduğu cüzdandaki 42 bin 530 BTC’nin başka bir cüzdana aktarılmasından sonra ortaya atıldı. Luna Vakfı’nın bugün 0.92 dolara kadar gerileyen UST’nin 1 dolarda sabit kalmasını sağlamak için bu BTC’lerin tamamını açık piyasada sattığı ifade edilmişti.

“Çok azı satıldı, UST almak için kullanılıyor”

Twitter hesabından yapılan açıklamada ise yaklaşık 37 bin BTC’nin çekildiği ve piyasa yapıcılara ödünç verildiği, şimdiye kadar bu BTC’lerin çok az bir kısmının satıldığı, bununla beraber UST satın almak için kullanılmaya devam edildiği bildirildi.

Açıklamayla birlikte paylaşan cüzdan adresinde ise 28 bin 205 BTC bulunuyor.

Luna, 42 bin 530 BTC’yi ortalama 42 bin dolar maliyetle satın almıştı. Mevcut fiyatlarla zarar 500 milyon dolar civarında.

Bitcoin fiyatı, büyük şirketlerin maliyetlerinin altına indi

Bitcoin fiyatı bugün küresel piyasalarla paralel olarak sert düşüş yaşadı. Bir numaralı kripto para, 30 bin 334 dolara, yani MicroStrategy’nin 30 bin 700 dolarlık ortalama Bitcoin maliyetinin de altına kadar geriledi. Bitcoin, aynı zamanda yaklaşık 42 bin BTC’ye sahip Tesla’nın 31 bin 700 dolarlık ortalama maliyetinin de altında işlem görüyor. TSİ 23.50 itibari ile Bitcoin, 30 bin 900 dolardan alıcı buluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.