Kraken CEO’sundan 20 bin yorumu: Tüm paramla Bitcoin alırım

ABD’nin büyük borsalarından Kraken’in CEO’su Jesse Powell, Bitcoin ve kripto paralarda yaşanan düşüşlere kayıtsız kalmadı. Twitter hesabından kısa bir değerlendirme yapan Powell, en büyük kripto paranın 20 bin dolar seviyesine inmesi durumunda yüklü alımlar yapacağını belirtti.

Bir dönem yaptığı Bitcoin fiyat tahminleriyle çok konuşulan ve “Aya kadar gideceğiz”, “Bitcoin Lamborghini fiyatına ulaşacak” gibi yorumlar yapan Kraken borsası CEO’su Jesse Powell, son dönemdeki büyük düşüş hareketini değerlendirdi.

“20 bin dolar olursa tüm paramla alım yaparım”

Geçtiğimiz günlerde artan suç olayları nedeniyle San Francisco’daki ofislerini kapattıklarını açıklayan Powell, düşüşler için de 20 bin dolar seviyesini işaret etti:

“Temmuz ayında elimdeki sermayenin yarısıyla 30 bin dolardan Bitcoin almıştım. Tabii ki hala tutuyorum. Daha sonra da tüm paramla alım yapmak için 20 bin doları bekleyeceğime dair kendime söz vermiştim. Allah yardımcınız olsun kağıt eller, Allah yardımcınız olsun”

Bilindiği üzere “kağıt eller” tanımı, sahip olduğu hisse senetleri, kripto para ya da değerli metaller gibi yatırımlar sert bir düşüş hareketi yaptığında panikle satış yapan kişiler için kullanılıyor. Kağıt eller’in karşıtı ise, bu tür panik durumlarında satış yapmayan “elmas eller” (diamond hands)

Kraken CEO’su Powell özellikle yaz aylarında yaptığı tahminlerde 2021 sonu ya da 2022 başı için Bitcoin’in 100 bin dolar seviyesine geleceği yönünde birçok yorumda bulunmuştu. Powell, Ukrayna devletinin Rusya bağlantılı hesapların tümünün kapatılması ve varlıklarına el konulması talebini de reddeden isimlerdendi.

Dünkü 30 bin dolar seviyesinden sonra biraz da olsa toparlanan Bitcoin, haberin yazıldığı dakikalarda ise yaklaşık 31 bin 800 dolardan işlem görüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.