Bitcoin’de düşüş sürüyor: “Enflasyon verisi dönüm noktası olabilir”

Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyonu dizginlemek için 20 yıl sonra 50 baz puan faiz artırdığı ABD’de, Çarşamba günü de Nisan ayı enflasyon verileri açıklanacak. Fed’in ileriki dönemdeki hamleleri için de önemli bir gösterge konumunda olacak rakamlar, başta Bitcoin olmak üzere kripto para endüstrisinin de yakın takibinde bulunuyor.

Enflasyonun her ay rekor kırdığı ABD’de, Fed gidişatı durdurmak için 50 baz puanlık faiz artırımı yaparken, Çarşamba günkü enflasyon rakamları da merakla bekleniyor. Uzmanlar, yıllık enflasyonun %8.1 olması yönünde değerlendirmelerde bulunurken, kripto para sektörü de yakın takipte…

“Rakamlar yavaşlama gösteriyor”

Japon kripto para borsası Bitbank , kripto para piyasaları analisti Yuya Hasegawa’ya göre de, Çarşamba günü açıklanacak olan veriler Bitcoin için bir dönüm noktası olabilir. ABD medyasından CNBC’ye konuşan Hasegawa, şu ifadeleri kullandı:

“Eğer, enflasyonda bir yavaşlama görülmezse, parasal daralma hamlelerinin daha hızlı yapılması konusunda bir korku iklimi oluaşacak. Bilgiler Bitcoin için de dönüm noktası olabilir. Yine de birçok enflasyon verisinde azalma görüldüğünü de belirtmek gerek. Dolayısıyla Nisan ayı enflasyon verileri de bu rakamları takip edecektir. Bu da muhtemelen piyasanın endişesini hafifletecek ve risk algısının azalmasını sağlayacaktır. Buna rağmen, piyasadaki hissiyatı tamamen tersine çevireceği anlamına da gelmemeli.”

“Bitcoin 33 bine tutunmalı”

En büyük kripto paranın kıs vadede yükseleceğini düşündüğünü belirten Hasegawa, 38 bin dolara kadar bir yükseliş olabileceğini dile getirdi:

“Bitcoin psikolojik seviye olan 33 bin dolarda tutunmalı. Bu durum teknik hissiyatın daha kötüye gitmesini engelleyecektir. Bu hafta 33 bin ilâ 38 bin dolar arasında bir git-gel bekliyorum”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.