Bitcoin neden düşüyor? 29 bin dolar görüldü

Bitcoin, ABD Nisan ayı yıllık enflasyon oranının açıklanmasından sonra çok büyük bir düşüş yaşadı. Özellikle son 1 haftada 40 bin dolardan 29 bin dolara kadar giden ve 10 bin dolardan fazla bir düşüş hareketi yapan en büyük kripto parayla birlikte Nasdaq borsası vadeli işlemlerinde de benzer sert düşüş yaşandı.

Finans dünyası toplu olarak son yılların en büyük düşüşlerini yaşarken kripto paralar da bu durumdan ciddi şekilde etkileniyor. Volatilite adeta zirve yaparken, düşüşler de gittikçe hızlanıyor.

Enflasyon rakamları açıklandı, Bitcoin sert düştü

Geçtiğimiz hafta Fed’in faiz artırım kararı almasının ardından dakikalar içinde 40 bin dolara çıkan Bitcoin, daha sonraki günlerde ise büyük düşüş hareketleri yapmıştı. Önce 37 bin doların altına düşen en büyük kripto para, LUNA ve UST’de yaşanan olayların etkisi ve oluşan satış baskısıyla 30 bin dolar seviyesine gelmişti.

30 bin doların altına inmeyen ve bu bölgeden sürekli olarak yukarı çıkmayı başaran BTC, bugün ise beklenmedik sert bir düşüş daha yaşadı. ABD’deki enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından en büyük kripto para bir anda 2 bin dolarlık bir düşüş yaşadı ve 29 bin 11 dolara kadar indi. Bitcoin, veriler açıklanmadan önce 31 bin 800 dolar civarında işlem görüyordu.

Eski çöküşleri hatırlattı

Bitcoin’in şu anki sert düşüş hareketinin arkasında belli bir sebep, en azından şu dakika itibariyle bulunmuyor ancak bu sert düşüşler daha önceki benzer çöküşleri hatırlatıyor. Bilindiği üzere 2 sene önce 12 Mart 2020’de koronavirüs korkusuyla birçok yatırım aracında sert düşüşler yaşanmış ve Bitcoin de 4 bin doların altında düşmüştü.

Bir diğer sert düşüş hareketi ise geçen sene yaşanmıştı. Tesla CEO’su Elon Musk, kripto para evreninin tarihi U dönüşlerinden birine imza atmış ve Tesla’nın Bitcoin ile satış yapma politikasını, enerji ve çevresel sebepleri öne sürerek askıya aldığını açıklamıştı. Bu tweet’in ardından gelen Çin yasakları da Bitcoin’deki düşüşü sertleştirmiş ve BTC Haziran ayında 29 bin dolar seviyelerine gerilemişti.

Haberin yazıldığı dakikalarda ise Bitcoin yaklaşık 29 bin 700 dolardan işlem görüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.