Bitcoin ile yapılan para atışı kriz çıkardı: TFF’den açıklama

Süper Lig’de dün akşam oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde hakem Arda Kardeşler’in maçın başındaki para atışını üzerinde Bitcoin’in simgesi olan bir madeni para ile yapması kriz çıkardı. Türkiye Futbol Federasyonu konuyla ilgili soruşturma başlattığını belirten bir açıklama yayımladı.

Son dönemde taraftar token’lar başta olmak üzere kripto para endüstrisinin dahil olduğu alanlardan biri de futboldu. Birçok borsa ve platform da futbol takımlarının yanısıra statlara da reklam verirken, dün ise ilginç bir olay yaşanmıştı.

Türkiye’nin en çok izlenen futbol maçlarından biri olan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde hakem Arda Kardeşler, para atışını üzerinde Bitcoin’in simgesi olan bir madeni sahte para ile yaptı.

Sponsorluk mu, bireysel karar mı?

Maç sonu ortaya çıkan bu detay özellikle sosyal medyada ciddi şekilde ses getirirken, TFF de bu duruma sessiz kalamadı. En çok tartışılan konulardan biri para atışının bir sponsorluk anlaşmasının parçası olup olmadığıydı. TFF ise bu konudan haberdar olmadığını ve soruşturma başlattığını belirten bir açıklama yaptı.

Hakem Arda Kardeşler’in neden böyle bir para atışında karar kıldığı, bu para atışından dolayı maddi bir gelir elde edip etmediği ise bilinmiyor.

TFF’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 36. haftasında oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe müsabakasının hakemi Arda Kardeşler’in para atışını TFF ve MHK’nin bilgisi ve onayı olmayan bir şekilde gerçekleştirdiği kamuoyuna yansımıştır.

Şiddetle karşı olduğumuz söz konusu olayla ilgili Federasyonumuz tarafından soruşturma açılmıştır.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.