Telegram’a Bitcoin ve Toncoin özelliği geldi: Ödemelerin önü açılıyor

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ve haberleşme platformlarından biri olan Telegram, direkt olarak Toncoin gönderme özelliğini başlattı. Uygulama ile işlem ücreti ödemeden diğer Telegram kullanıcılarına TON gönderilebilmesinin yanı sıra, cüzdan bot’uyla da Bitcoin satın alınabiliyor.

Dünya çapında 550 milyondan fazla kullanıcısı olan Telegram, diğer kullanıcılara Toncoin gönderme ve karşı taraftan alma özelliğini başlattığını açıkladı. Twitter’dan yapılan açıklamada, cüzdanın Telegram’a “@wallet” bot’u üzerinden tanımlandıktan sonra herhangi bir işlem ücreti ödenmeden TON gönderimi ve alımı yapılabileceği kaydedildi.

Kullanıcılar uygulama ile TON gönderip alabilmelerinin yanı sıra aynı zamanda bu cüzdan bot’uyla Bitcoin de alabilecekler.

“Ödemelere kadar uzanmasını bekliyoruz”

Konuyla ilgili TON Vakfı’ndan yapılan açıklamada, bu özelliğin getirilmesindeki amacın, toncoin göndermenin, bir mesaj göndermek kadar kolay olduğunu hissettirmek olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca bot’un şu anda 800 binden fazla Telegram kullanıcısı tarafından da kullanıldığı bilgisi verildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“Bu işlevin tüketiciden işletmeye yapılan ödemelere kadar uzanacağını tahmin ediyoruz ve böylece insanlar, Telegram uygulamasındaki bot’lar aracılığıyla toncoin göndererek kolayca mal ve hizmet satın alabilecekler”

Bilindiği üzere Telegram gibi Twitter da, bu tür bir ödeme/bahşiş seçeneğini geçen sene devreye sokmuştu. Sosyal medya platformu, 3. taraf şirketler vasıtasıyla Lightning Ağı üzerinden bu ödemeleri sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde de bir başka ödeme platformu Stripe, Ethereum ölçeklendirici Polygon ile ödemeler konusunda anlaşmış ve kripto para ödemelerinin önü açılmıştı.

2019 yılından bu yana başlatılmaya çalışan TON projesi başta SEC olmak üzere birçok kurumun engeliyle karşılaşmıştı. Son olarak geçtiğimiz gün ise, Ton Vakfı yaptığı açıklamada ekosistemin devamı için TON kullanıcılarından toplamda 1 milyar dolara varan bağış aldıklarını belirtmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.