Orta Afrika Cumhuriyeti, Bitcoin’i resmi para ilân etti

Pazar akşamı Twitter gündemine düşen Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Bitcoin’i yasal para ilân ettiği iddiaları, daha sonra kripto paralar için genel bir regülasyon hazırlığı yapıldığının aktarılmasıyla ortadan kalkmıştı. Ancak ülkede hem kripto paralar için genel bir kanun çıkarıldığı hem de Bitcoin’in resmi para ilân edildiği görülüyor. Agence France-Presse’in (AFP) geçtiği bilgiye göre de Bitcoin ülkede artık resmen resmi para birimi oldu.

El Salvador’dan sonra bir ülke daha Bitcoin‘i resmi para ilân etti. Agence France-Presse’in (AFP) haberine göre Orta Afrika Cumhuriyeti, Bitcoin’i ülkede resmi para olarak tanıdı.

Ülkenin başkanlık ofisinden Fransızca olarak yapılan bir basın açıklamasında da, Cumhurbaşkanı profesör Faustin Archange Touadera’nın, meclisin oybirliğiyle onayladığı kripto paraları regüle eden ve “Bitcoin’i ülkede resmi bir para haline getiren” yasayı büyük bir mutlulukla karşıladığı belirtildi.

Açıklamada Bitcoin’in resmi para olmasının Orta Afrika Cumhuriyeti’ne de yeni fırsatlar getireceği ve kapılar açacağı belirtildi.

“Bu tarihi bir karar”

Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada şu ifadeler de kullanıldı:

“Bu tarihi kararla birlikte, barışın tahsis edilmesi ve ekonomik kalkınma yeni bir safhaya girecektir. Başkan da bu kanunun kabul edilişinde bir tutarlılık gösterecektir. Cumhurbaşkanı ve devletin başı, kanunlara bağlı kalarak bu anlamda gereken tüm destekleri verecektir. Bu adımla birlikte Orta Afrika Cumhuriyeti de, dünyanın en cesur ve vizyoner ülkeleri arasındaki yerini alacaktır. Orta Afrika Cumhuriyeti Afrika’da Bitcoin’i yasal para ilân eden ilk ülke olmakla kalmamış aynı zamanda, kripto paraları genel manada regüle eden bir kanunu, oybirliğiyle geçiren de ilk ülke olmuştur”

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.