Nayib Bukele’den Bitcoin yorumu: Son tahminim biraz gecikecek

Son aylarda ülkesindeki çetelerle çok sıkı bir mücadeleye giren ve bu yüzden Nisan ayı başında Miami’de düzenlenen konferansa dâhi katılamayan Nayib Bukele, Bitcoin için yaptığı 100 bin dolarlık tahminin bir süre daha gerçekleşmeyebileceğini belirtti. El Salvador Başkanı gelen tepkiler üzerine, daha sonra ise “Sadece birkaç ay…” diyerek orta yolu buldu.

2021 yılında Bitcoin’i ülkesinde yasal bir para haline getiren ve bu anlamda bir ilke imza atan El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, Bitcoin için yaptığı 100 bin dolarlık tahminin kısa sürede gerçekleşmeyeceğini düşünüyor.

Özellikle Bitcoin karşıtları tarafından fiyat düşüşlerinde eleştirilen Bukele, bu sene başında en büyük kripto para için 100 bin dolar tahmini yapmıştı. Bitcoin’in 2022 yılında 100 bin dolara ulaşacağını düşündüğünü belirten Bukele, “2 ülke daha Bitcoin’i yasal para ilân edecek” de demişti. Bu ülkelerden biri de, dün yapılan resmi açıklamayla Orta Afrika Cumhuriyeti oldu.

Önce “Üzgünüm” dedi, sonra süre verdi

Bukele Twitter‘dan yaptığı açıklamayla, henüz daha 2022’nin ilk yarısı bitmemiş olmasına rağmen bu sene için yaptığı 100 bin dolarlık tahminin gecikeceğini belirtti ve “Üzgünüm, son tahminim gecikecek” dedi. Attığı tweet’in altına bir cümle daha yazan Bukele’nin bu kez de “Sadece birkaç ay… Tüm tahminler hala gerçekleşebilir” demesi dikkat çekti.

Bukele’nin kendisine gelen henüz 2022’nin henüz başında olduğumuzun hatırlatılması üzerine, ikinci bir tweet atması da gözlerden kaçmadı. İki tweet arasında yaklaşık 15 dakikalık zaman dilimi bulunuyordu.

El Salvador’daki çetelerle büyük mücadele

Senelerdir Latin Amerika ülkelerindeki en büyük sorunlardan biri olan çete yapılanmaları El Salvador’da da 2010’lu yılların başında zirve yapmıştı. Son yıllarda ülke içindeki kanunsuz yapılanmalara karşı savaş açan Bukele, ülkedeki suç oranını da ciddi oranda azaltmıştı. Buna rağmen son dönemde yeniden çetelerle büyük bir mücadeleye giren El Salvador başkanı, yaşananlardan ötürü büyük bir sürpriz açıklayacağını söylediği Bitcoin 2022 Konferansı’na da katılamamıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.