Meksika’da Senato binasına Bitcoin ATM’si kurulumu yapıldı

Dünyadaki Bitcoin benimsenmesi arttıkça en büyük kripto para değişiminin yapılabildiği ATM’ler de her geçen gün daha kullanışlı hale geliyor. Son günlerde Bitcoin’in yasal para ilân edilip edilmemesinin tartışıldığı Meksika’da, Senato binasına bir Bitcoin ATM’si koyuldu.

Latin Amerika ülkelerindeki enflasyonun yerel para birimlerini daha da değersizleştirmesi, bölge halklarının, altın ve ABD dolarının yanında Bitcoin ve USDT gibi kripto paraları da tercih etmesine neden oluyor. Bu ülkelerden biri olan Meksika’da da şu anda en çok tartışılan konulardan biri Bitcoin’in ülkede yasal para olup olamayacağı…

Senatör önünde fotoğraf çektirdi

Meksika’da Senato binasının içine koyulan Bitcoin ATM’si ülkede bu anlamda hizmet veren 14. makine oldu. ATM, Meksika Demokratik Devrim Partisi grup başkanlarından biri olan Miguel Angel Mancera’nın girişimleriyle getirildi. Öte yandan Bitcoin destekçisi olan bir başka senatör Indira Kempis de bu ATM’nin önünde fotoğraf çektirip bunu dünyaya duyuran isim oldu.

Miami’de Bitcoin çağrısı yapmıştı

Hatırlanacağı üzere kempis, Nisan ayının başında Miami’de düzenlenen Bitcoin 2022 Konferansı’nda sahneye çıkmış ve bir konuşma yaparak Meksika devlet başkanına Bitcoin’in bir an önce ülkede yasal para ilân edilmesi çağrısı yapmıştı. Kempis fotoğrafa, “Meksika’da özgürlük, finansal katılım ve eğitim için Bitcoin” yazdı.

Bir diğer senatör Mancera ayrıca, Bitcoin ATM’sinin kurulumundan hemen önce de Meksika’da kripto paraların ne şekilde regüle edilmesi gerektiğinin tartışıldığı bir de toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Mancera şu ifadeleri kullandı:

“Meksika’da 67 milyon insan hala bankacılık sistemine ulaşamıyor ama Bitcoin hepimize ulaştı. 109 milyondan fazla hesap var. PayPal, Visa ve Mastercard gibi ödeme sitemlerini, ticaret hacmi açısından da geride bırakmış durumda.”

Son resmi rakamlara göre tüm dünya üzerinde günde tam 22 Bitcoin ATM’si kurulumu yapılıyor. Toplam Bitcoin ATM’si sayısının ise 36 bin 700 olduğu tahmin ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.