JP Morgan’ı metaverse’e sokan yönetici Apollo’ya geçti

ABD’nin dev yatırım bankası JP Morgan’ın 18 yıllık çalışanı ve bankanın blok zinciri ile kripto teknolojilerine yatırım yapmasına büyük pay sahibi olan Christine Moy’un yeni adresi alternatif yatırım yönetimi firması Apollo Global Management oldu. Apollo şirketi Moy’u, dijital dünyadaki yatırımlarını artırmak için kadrosuna kattığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Twitter’ın satın alınma sürecinde Elon Musk’a ortak olmak istediği de iddia edilen yatırım firması Apollo Global Management, dijital varlık dünyasında yeni bir strateji belirledi ve bu anlamda ses getirecek bir adım atarak JP Morgan’da 18 yıl çalışmış olan Christine Moy’u transfer etti.

Blok zinciri ve kripto yatırımlarının başıydı

JPMorgan’da uzun süredir, Liink ve dijital varlıklar için bir ödeme sistemi olan Onyx yöneticiliği yapan Moy, Şubat ayında ayrılık kararını resmen açıklamış ve LinkedIn sayfasından duyurmuştu. Moy, o dönem yeni şirketiyle ilgili bilgi vermemişti.

JP Morgan’ın blok zinciri ve kripto para teknolojisi endüstrisine yatırım yapmasında büyük rol oynayan Moy, yine Şubat ayında JP Morgan’ın metaverse’teki ilk banka olmasını sağlamıştı.

Yeni adres artık 500 milyar dolarlık varlık yöneten Apollo

Moy’un yeni adresi ise, web3 ile metaverse yatırımları yapmak ve dijital varlık dünyasındaki stratejisini değiştirmek isteyen küresel yatırım firması olan ve yönetimi altında 500 milyar dolar bulunan Apollo Global Management oldu. Ancak Moy’un spesifik olarak hangi görevde yer alacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.

“Bitcoin ya da token yatırımı olmayacak”

Şirketin yatırım yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı olan John Zito yaptığı açıklamada, Apollo’nun blok zinciri ve web3 firmalarına yatırım yapmayı düşündüğünü ve “büyük ihtimalle” Bitcoin ya da diğer token’lara yatırım yapmayacaklarını belirtti. Daha çok gelir üreten iş modelleriyle ilgilendiklerini belirten Zito, 50 milyon dolar ile 250 milyon dolar arasında “çekler yazacaklarını” söyledi.

Moy şu anda Bahamalar’da FTX borsası sponsorluğundaki kripto para konferansında bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.