İsviçre Merkez Bankası: Bitcoin rezerv para olacak koşulları karşılamıyor

İsviçre Merkez Bankası başkanı Thomas Jordan, bugün bankanın hissedarlar toplantısında yaptığı açıklamada Bitcoin’in rezerv para olması için gerekli olan şartları karşılamadığını belirtti. Jordan ayrıca, ülkesindeki enflasyon artışının, kesin bir faiz artırımı yaşanacağını garanti etmediğini söyledi.

Dünyada başta Bitcoin olmak üzere kripto paralara inanmayan merkez bankalarına İsviçre Merkez Bankası da eklendi. Tether ile İsviçre’nin Lugano şehri arasında Bitcoin ve USDT kullanımı için yapılan anlaşmaya rağmen, İsviçre Merkez Bankası başkanı Thomas Jordan, Bitcoin’e inanmadığını belirtti.

“Rezerv para koşulları yok”

Bugün enflasyon başta olmak üzere birçok konu hakkında açıklamalarda bulunan Jordan, şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin’in bir rezerv para olması için bazı şartları karşılaması lazım ama karşılamıyor. Şu anda İsviçre’de enflasyonun yükseliyor olması, faiz artıracağımız anlamına gelmez. Başka bankalar bunu yapabilir. Peki biz niye yapmadık? Çünkü İsviçre’de enflasyon hala orta seviyede ve ikincisi de biz öngörülebilir bir gelecekte fiyat istikrarının sağlanabileceği bir seviyeye geri çekileceğini görüyoruz. Şu anda bir anormallik yok ancak olduğu durumda da biz gerekli adımları atmaktan çekinmeyeceğiz.”

İsviçre’de merkez bankasının enflasyon tahmini %0 ilâ %2 arasındaydı ancak bu rakam %2.4’e ulaştı ve beklentilerin de üzerine çıktı.

Son olarak dün İsveç Merkez Bankası, 25 baz puanlık faiz artırımına gitmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.